מבזקים
סרוגים

איפה היה חיל האוויר ב-7.10? צפו בתחקיר "זמן אמת"

תכנית התחקירים "זמן אמת" חופשת פרטים חדשים על תפקודו של חיל האוויר בשעות הראשונות בבוקר השבת השחורה של טבח ה-7 באוקטובר. צפו בתחקיר

ח' אלול התשפ"ד
איפה היה חיל האוויר ב-7.10? צפו בתחקיר "זמן אמת"

11 חודשים אחרי הטבח: תחקיר "זמן אמת" ששודר הערב (רביעי) בכאן 11 חושף היכן היה חיל האוויר בשעות הראשונות של טבח ה-7 באוקטובר. בתחקיר נחשפו פרטים חדשים על חוסר תפקודו של החיל בשעות הראשונות של המתקפה, לצד פרטים ראשונים מתוך התחקיר שערך החיל בעצמו וטרם הוצגו לציבור ולאנשי החיל.

צפו בתכנית:

כאמור, בין יתר הממצאים שחושף אבי עמית בתחקיר הוא שמפקד חיל האוויר, האלוף תומר בר, ידע על קיומה של מסיבת הנובה רק בשעה ארבע ועשרים אחר הצהריים של שבת 7 באוקטובר, כעשר שעות לאחר תחילת מתקפת החמאס. גם הטייסים שהגיעו לעוטף גילו עליה זמן לא רב לפני כן.

בנוסף, בבוקר 7 באוקטובר חיל האוויר היה בכוננות הנמוכה ביותר בכל המערכים ומטוסי הקרב שהוזנקו והיו באוויר כוונו לשמור על נכסים אסטרטגיים במקום להגיע לעוטף.

זמן אמת חיל האוויר ישראל במלחמה כאן 11 תחקיר