שר הביטחון יואב גלנט ביקר היום (רביעי) ביחידת האמש"ט – איסוף מסמכים ושלל טכני, באחד מבסיסי אגף המודיעין במרכז הארץ, ושם הוא חשף מסמך שנכתב על ידי מח"ט חאן יונס בחמאס ראפע סלאמה, שחוסל בחודש יולי האחרון, לאחים סינוואר ומתאר את מצבו הקשה של ארגון הטרור חמאס.

גלנט (צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)

"אני רוצה להראות לכם כאן מבסיס המודיעין של צה"ל, איגרת שמשקפת מה אומרים בכירי החמאס על מצבם שלהם", אמר גלנט. "זו איגרת שכתב ראפע סלאמה שחוסל על ידנו בחודש יולי אל האחים סינוואר.

הוא מתאר את המצב – 70 אחוז מהנשק הושמד, 95 אחוז מהרקטות הושמדו, 50 אחוז מהמחבלים חוסלו או נפצעו והרבה מאוד ברחו, נשארו עם 20 אחוז לשיטתו. זו מצוקה אמיתית שפוגעת בחמאס ופוגשת את המפקדים הבכירים ביותר".

"הוא זועק לעזרתם של האחים סינוואר, אבל הם כמובן לא יכולים להושיע אותו. מדוע? כי אנחנו ממשיכים במאמץ שהתחיל בחודש אוקטובר ונמשך צעד אחר צעד, צעד אחר צעד ומגיע לכל בכירי החמאס. את זה הוא כתב לאחים סינוואר, גם אליהם אנחנו נגיע".