חדשות

אביו של החטוף אורי דנינו קורא לממשלה: פיקוח נפש דוחה הכל, להחזיר את כולם הביתה מיד

כשבוע וחצי לאחר שבנו אורי נרצח באכזריות בשבי החמאס, אלחנן דנינו נאם הערב בכיכר החטופים ושלח מסר למנהיגים: "פיקוח נפש דוחה הכל"

אביו של החטוף אורי דנינו קורא לממשלה: פיקוח נפש דוחה הכל, להחזיר את כולם הביתה מיד
צילום: צילום: פאולינה פטימר

אלחנן דנינו, אביו של אורי ז״ל שנרצח בשבי החמאס לפני כשבוע וחצי נאם הערב (שלישי) בכיכר החטופים ופנה לממשלה: ״פיקוח נפש דוחה הכל. בבקשה לא להחמיץ כל סיכוי דל על מנת להביא את כולם הביתה מיד״

אלחנן דנינו 3
אלחנן דנינו 3| צילום: דבריו של אלחנן דנינו, אביו של אורי דנינו הי"ד (קרדיט: מטה משפחות החטופים)

״באתי לכאן לזעוק את זעקת 101 החטופים והמשפחות. לי כבר אין את הפריבילגיה לעמוד מנגד. לנו קרה נס בשנה האחרונה. לצערנו נהיה נס להביא גופה שלמה לקבורה. זו פתאום נהייתה פנטזיה של משפחות. מחריד", אמר אלחנן.

אביו של אורי הוסיף כי "אהיה למשפחות לשופר לכל אשר תרצו, לצערי לא בכביש, אין בי כבר את הכוחות להפגין אתכם אבל יש איתי את הכוחות לדבר אל לב מי שאולי מחליט. עלינו נגזרה הגזרה מאת השם. אנחנו מקבלים את הדין באהבה אבל חובת ההשתדלות היא עלינו האזרחים והמנהיגים"

(פאולינה פטימר)

אביו של אורי הי"ד פנה למנהיגים: "פיקוח נפש דוחה הכל"

"מי שהשתתף בלוויה ראה את הציבור. הציבור מחובר ברובו, אוהב ומאוחד. אל תתנו לקצוות להיכנס אלינו פנימה, הם קטנים מעטים. כולנו בני איש אחד. וכאן נכנסת חובת הערבות ההדדית שהינה אחת מחובתיו הראשונות של יהודי מאז שהוא נולד. למה? כי כל ישראל אחים. אנחנו אולי לובשים בגדים שונים אבל באנו מאותו אבא ואותו אמא".

לבסוף פנה אלחנן בבקשה מיוחדת לציבור: "בואו לא ניתן לאף אחד לחלק ולפלג בינינו. למנהיגנו אני פונה: אתם יושבים במשך היום ומנהלים הרבה דברים אבל פיקוח נפש דוחה הכל. חייהם של עשרות טובי בנינו ונשותינו תלויים גם בכם. בבקשה לא להחמיץ כל סיכוי דל על מנת להביא את כולם הביתה מייד״.

תגובות

15
13
א
11.09.24

דנינו הרקוב מייצג את קפלן-להפלת נתניהו! דנינו, דמגוג רקוב - קורא לאחדות?? הוא נציג קפלן הנאצי המפמפם את השקרים וההסתה של קפלן נגד נתניהו כשהוא מאשים אותו באסון הקיומי שהשמאל הביא עלינו ובהפקרת החטופים!נתניהו שהציל עד עכשיו לא פחות מ 136 חטופים ובלחץ צבאי ועושה הכל להציל את השאר!כשרק עכשיו נחשף מסמך מודיעיני שנכתב באפריל, וראשי המודיעין הרקובים שהביאו עלינו את הטבח מתנערים מאחריות - שלפיו סינוואר לא רוצה שום עסקה, אלא בונה על הלחץ הפסיכולוגי שלו על נציגי חטופים כדנינו, כדי שילחצו את נתניהו להיכנע לחמאס ולסלק את צה"ל מעזה!שלא לדבר על כך שביידן ובלינקן עצמם אומרים שחמאס הוא זה שלא רוצה עסקה!

1
נתניהו עושה הכל כדי כדי להדביק את התחת ש
11.09.24

כל הסיפור בקיצור

12
רחל
10.09.24

צודק בכל מילה הרב דנינו צודק בכל מילה הרב דנינו

11
סימה
11.09.24

נאום מהלב בהצלחה