יום אחרי שהוגש נגדה כתב אישום על תקיפת עובד ציבור והפרעה לשוטר בעת מילוי תפקידו, נועה גולדנברג התייחסה לראשונה היום (שלישי) לאירועים הפליליים שהחלו בעקבות זריקת החול על השר איתמר בן גביר. לפי הדיווח בחדשות 12, גולדנברג תיארה לבני משפחתה את היחס שקיבלה במהלך מעצרה וטענה כי "הייתי בהיסטריה אחרי שהודיעו לי על המעצר – ממש פחדתי".

"אמרתי להם כמה שאני מפחדת ושיעזרו לי, ממש פחדתי. הלכתי לים עם חברים ומצאתי את עצמי באזיקים ליד חשודים בפלילים. מה לי ולזה? אמרה גולדנברג. "הזוי שהמשטרה שלנו מתעסקת בזה במקום לעצור פושעים".

עוד סיפרה שהיא ניסתה לשוחח עם השוטרים בזמן שהועברה מתחנת המשטרה לכלא נווה תרצה – כשלטענתה, הם התעלמו מהעובדה שהיא ללא עבר פלילי. "ניסיתי לשאול את השוטר מה יקרה. הוא פשוט התעלם ממני והיחס היה מזעזע" טענה. "אני לא מצליחה להבין שזאת הסיטואציה ההזויה שאני נמצאתי בה".

כאמור, אמש חטיבת התביעות במשטרה הגישה כתב אישום נגד נועה גולדנברג בגין תקיפת עובד ציבור והפרעה לשוטר בעת מילוי תפקידו, זאת לאחר שהשליכה חול לעבר השר איתמר בן גביר בזמן ששהה בחוף הים בתל אביב ביום שישי האחרון. מכתב האישום עולה כי בזמן שטייל השר בן גביר עם משפחתו בחוף הים בת"א, תקפה גולדנברג את השר, תוך השלכת כדור של חול לעברו. במקום נכחו צוות האבטחה ושוטר, שהבחינו באירוע וגם בהם פגע החול שנזרק.

השוטר שזיהה את החשודה סימן לעברה וביקש ממנה להגיע אליו, אולם היא סירבה ונמלטה לתוך המים כשהיא לבושה בבגד ים. למרות בקשות חוזרות ונשנות של השוטר מהחשודה לצאת מהמים, היא לא נענתה ורק לאחר דקות ארוכות ושכנועים מצד מכר של הנאשמת היא החליטה לצאת מהמים. בנסיבות אלה הנאשמת הפריעה לשוטר בעת מילוי תפקידו.

לאחר שיצאה מהמים הנאשמת עוכבה לחקירה שבסיומה הוחלט להשאירה במעצר, לאור האירוע החמור של חשד לתקיפת נבחר ציבור וחשש משיבוש חקירה, זאת בעקבות שיתוף פעולה חלקי של הנאשמת במהלך החקירה.

במסגרת החקירה בתחילה, הכחישה הנאשמת את מעורבותה באירוע, אולם, לאחר שהוצגו בפניה ראיות נוספות, היא שינתה את גרסתה וקשרה עצמה לזריקת החול וטענה כי מתוסכלת לראות את השר בחוף הים כשיש לו דברים חשובים יותר לעשות בשעת מלחמה.