מבזקים
סרוגים

ארדואן קרא לברית אסלאמית נגד ישראל: "הם בדרך לטורקיה"

הנשיא הטורקי קרא לברית רחבה בין מדינות העולם המוסלמי במטרה לעצור את הכיבוש הישראלי המעוניין להתרחב ללבנון סוריה וטורקיה. השר כ"ץ: הסתה חמורה, עדיף שישתוק ויתבייש"

ד' אלול התשפ"ד
ארדואן קרא לברית אסלאמית נגד ישראל: "הם בדרך לטורקיה"

רג'פ טאיפ ארדואן, נשיא טורקיה קרא היום (ש') בעצרת שנערכה במדינה, לברית רחבה בין כל המדינות בעולם המוסלמי נגד איום ההתפשטות של ישראל במזרח התיכון, המעוניינת לכבוש מדינות רבות באזור.

לדברי ארדואן "ישראל לא תעצור בעזה. אחרי כיבוש רמאללה היא תרצה את אדמות סוריה ולבנון". עוד טען הנשיא כי "הם יישאו עיניים אל המולדת שלנו, בין החידקל לפרת. הם מצהירים את זה בגלוי בכל מפה שהם מראים. זו הסיבה שאנחנו אומרים ש'חמאס מתנגד בשמם של המוסלמים'. זו הסיבה שאנחנו אומרים ש'חמאס לא מגן רק על עזה, הוא מגן על האדמות האיסלאמיות, על טורקיה".

שר החוץ ישראל כ"ץ מסר בתגובה לדברי ארדואן: "ממשיך לזרוק את העם הטורקי לתוך מדורת השנאה והאלימות למען חבריו מהחמאס – פועל מזה שנים עם איראן לקעקע את המשטרים הערבים המתונים במזרח התיכון. ארדואן ממשיך לזרוק את העם הטורקי לתוך מדורת השנאה והאלימות למען חבריו מהחמאס."

שני מפקדי גדודים של הג'יהאד האסלאמי חוסלו
שני מפקדי גדודים של הג'יהאד האסלאמי חוסלוצילום: שני מפקדי גדודים של הג'יהאד האסלאמי חוסלו

"היום הוא קורא למדינות האיסלאם להקים ברית נגד מדינת ישראל "שרוצה לכבוש מדינות באזור וגם את טורקיה". זהו שקר והסתה חמורים. ישראל מגנה על גבולותיה ואזרחיה מול רוצחי ואנסי החמאס וציר הרשע השיעי בראשות איראן. ארדואן וברית האחים המוסלמים פועלים מזה שנים יחד עם איראן לקעקע את המשטרים הערבים המתונים במזרח התיכון. עדיף שארדואן ישתוק ויתבייש".

חמאס טורקיה ישראל כ"ץ רג'יפ טאיפ ארדואן