טרם תחילת שלב ההגנה בתיק 2000, שבו נאשם מו"ל "ידיעות אחרונות" נוני מוזס בשוחד, הבוקר (שישי) פורסם כי מוזס החליף את ייצוגו המשפטי. עד כה הוא יוצג על-ידי עורכות הדין נוית נגב ואיריס סבאג, והם יוחלפו על-ידי עו"ד שרון קליינמן, רעייתו של עו"ד אילן סופר שייצג את עד המדינה ניר חפץ, כך דווח בחדשות 13.
בחודש מאי העיד שר המשפטים יריב לוין בתיק 2000, והתייחס לקשר של נתניהו עם מוזס, "לא ידעתי על מערכת היחסים בין נתניהו למוזס. שמעתי על כך מהתקשורת", העיד לוין, "זה לא סוד שנתניהו לא רחש חיבה ל'ידיעות', הוא תמיד בא אלינו בטענות שאנחנו יותר מדי בקשר איתם. אמרתי לו, 'מה אתה רוצה? ב'ישראל היום' מתעלמים ממני'".
באשר למוזס עצמו, אמר לוין כי "הדבר שהכי הטריד אותו היה סוגיית 'ישראל היום'. הוא אמר שזה יביא כיליון על 'ידיעות אחרונות'. אמרתי לו שמה שיחליט ראש הממשלה – נפעל לפיו". לדבריו של לוין, "מוזס אמר ש'ישראל היום' זה שופר של הליכוד. הטענה שלו היתה שזה לא הוגן. באופן אישי, חשבתי שיש בדבריו מן הצדק".

כזכור, כתב האישום בתיק 2000 מתאר את מערכת היחסית בין נתניהו למוזס, על פיו נתניהו ייחס לסיקור התקשורתי שלו ושל משפחתו "חשיבות מכרעת בכל הקשור לעתידו הפוליטי, ובפרט בתקופת בחירות".
על רקע זה, ובצל מה שמתואר כ"יחסי יריבות עמוקה" בין השניים, נערכו בשנים 2014-2008 שלוש סדרות של פגישות שבהן עלה נושא הסיקור של נתניהו ובני משפחתו בכלי התקשורת שבבעלות קבוצת "ידיעות אחרונות", כמו גם האפשרות להטיל מגבלות על העיתון המתחרה "ישראל היום".
לצד הדיונים על שינוי אופיו של סיקור נתניהו, נטען בכתב האישום כי השניים עסקו גם באפשרות "לשנות לרעה את קו הסיקור של 'ידיעות אחרונות' כנגד מי שנתפסו על ידי הנאשם נתניהו כיריבים פוליטיים: משה כחלון, אשר כיהן באותה עת כיו"ר מפלגת 'כולנו', ונפתלי בנט, אשר כיהן באותה עת כיו"ר מפלגת 'הבית היהודי'".
תגובות
תזכורת לקביעת ועדת גרוניס לפרשת הצוללות מלפני חודשיים : "נתניהו סיכן את ביטחון המדינה, פגע בקשרים עם מדינות אחרות והסב נזקים כלכליים חמורים למדינה.". תזכורת נוספת לקביעת ועדת אסון מירון. נתניהו ידע והתעלם והוא אחראי לאסון
זו בדיוק הסיבה למה מתעקשים על ועדה לאומית שתבחר בכנסת ולא ועדה ממלכתית שתורכב ע"י נשיא בית המשפט. מחפשים ועדה הוגנת בלתי תלויה.
עוכר ישראל ומביא חורבן בית שלישי
הבעייה אינה "אהדה" או הטייה פוליטית של עיתון (הארץ) כמשל. יש כאן תחרות עיסקית בין "עיתון חינמי " שבעליו מקורב לשילטון" לבין עיתון עיסקי ששניהם מתחרים על המפרסמים בעיתונם. הדרישות של נתניהו באשר לאופי הסיקור , מידיעות אחרונות אינן ראויות, וישראל היום נתפסה בצדק כעיתון השופר של השילטון.
אחד ממחוללי המהפכה המשפטית שהיתה הגורם הראשי לשואה--ולא די לו בשואה שאכלנו..