לאחר שמוקדם יותר היום (חמישי) דווח כי מנהיג חמאס יחיא סינוואר תכנן לברוח לאיראן יחד עם מספר חטופים, כעת דווח בכאן 11, כי חסן אסליח עיתונאי עזתי מוכר – תכנן לברוח למצרים עם מות'נא נג'אר, אחרי שתיעד את זוועות 7 באוקטובר ונמלט כשהבין שהוא נמצא על הכוונת הישראלית.

אסליח, שחדר גם הוא לישראל ותיעד חטיפת חיילים וגופות בידי מחבלים, ניסה לקבל סיוע מחמאה בבריחה למצרים דרך מעבר רפיח, אך בניגוד לנג'אר לא הצליח לקבל אישור מהמצרים.

לפני יומיים פורסם כי מות'נא נג'אר, העיתונאי העזתי שנכנס יחד עם מחבלי חמאס וג'יהאד אסלאמי לקיבוץ ניר עוז ותיעד את הטבח שם הצליח להימלט בחשאי מרצועת עזה למצרים דרך מעבר רפיח.

אסליח ירד למחתרת יחד עם נג'אר והשניים שהו ברפיח, בקרבת המעבר, לאורך מרבית חודשי המלחמה. מקורות פלסטינים בעזה אמרו לכאן חדשות כי אסליח עדיין ממתין לפתיחה מחודשת של מעבר רפיח כדי לברוח מעזה לטורקיה.