כהזדהות עם תושבי עזה: ערביי ישראל בצעד חריג
ועדת המעקב העליונה של החברה הערבית הכריזה היום על שביתה כללית ב-1 באוקטובר: "המלחמה וההשמדה נמשכת מדי יום בפשעיה. נראה שאנו עומדים בפני מלחמת השמדה גם בגדה המערבית"

ועדת המעקב העליונה של החברה הערבית הכריזה היום (חמישי) על שביתה כללית ב-1 באוקטובר – לציון 24 שנים לאירועי אוקטובר 2000, שבהם נהרגו 13 בני אדם מהחברה הערבית. השביתה, שתהיה ביום שלישי, תכלול בתי עסק, בתי ספר ומקומות ציבוריים, כך דווח בוויט.
נזכיר כי ועדת המעקב העליונה של הציבור הערבי בישראל, היא ארגון שהוקם מתוך מטרה להיות א-פוליטי במטרה ליצור מסגרת-על לגופים השונים השייכים לציבור הערבים בישראל ולרכז את פעילותם הפוליטית.
ועדת המעקב מסרה כי מטרת השביתה בנוסף היא לציין הזדהות עם תושבי רצועת עזה ולמחות נגד המלחמה, וגם בעקבות מקרי הרצח שמשתוללים בחברה הערבית והחלטות הממשלה על הריסת בתים.
בחודש מרץ האחרון הוועדה קראה לציבור הערבי להשתתף בהפגנה שתקרא לעצירת המלחמה "הפושעת" ול"סיום הכיבוש בעזה, הגדה (המערבית) ובירושלים".
ההפגנה התקיימה בישוב מג’ד אל-כרום, ובמקביל פעלה ועדת המעקב לגייס תמיכה ציבורית בקמפיין לסיוע הומניטרי לרצועת עזה.
ראש ועדת המעקב, מוחמד ברכה, אמר כי "המלחמה וההשמדה נמשכת מדי יום בפשעיה. נראה שאנו עומדים בפני מלחמת השמדה גם בגדה המערבית. לא עמדנו בשתיקה מהיום הראשון. אנו קוראים להגברת הפעילות במאבקים ולאיחוד מאמצי הסיוע, למרות ההגבלות של ממשלת הכיבוש.
בראש כותרות השביתה עומדת מלחמת ההשמדה, אך גם גל הפשיעה, האלימות ואוזלת יד השלטון – ששותף בתמיכה בארגוני פשיעה ובהריסת בתים, במיוחד בנגב".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו