סקר שנערך על ידי חברת TNS  עבור מעריב סופהשבוע ואתר וואלה! מגלה התחזקות נוספת למפלגת הליכוד בראשות בנימין נתניהו.

על פי הסקר, שנערך בקרב 600 נסקרים, לו הבחירות היו מתקיימות היום הייתה מפלגת 'הליכוד' זוכה ב – 25 מנדטים ומתייצבת כמפלגה הגדולה ביותר בכנסת. מנדט אחד יותר ממפלגת העבודה הדו – ראשית בראשות יצחק הרצוג וציפי לבני.

עוד עולה מהסקר כי גם מפלגת הבית היהודי, בראשות נפתלי בנט נשארת יציבה עם 15 מנדטים כמפלגה השלישית בגודלה. ראוי לציין כי בימים הקרובים יבחרו מפלגות העבודה והבית היהודי את נציגיהן לכנסת, נתון שישפיע באופן משמעותי על תוצאות הסקרים הבאים.

על פי הסקר מפלגתו של השר לשעבר משה כחלון, 'כולנו', מתאוששת מעט ומצליחה להגיע ל – 10 מנדטים, וזאת לאחר שבשבועות האחרונים זכתה המפלגה למספר חד ספרתי של מנדטים. אגב, אמש (חמישי) הציג כחלון את האלוף יואב גלנט כמי שישובץ במקום גבוה ברשימתו לכנסת ה – 20.

לעומת כחלון, שר האוצר המפוטר יאיר לפיד, לא מצליח להתרומם כבר מספר שבועות ומפלגתו, 'יש עתיד', זוכה על פי הסקר ל – 9 מנדטים בלבד.

 

בגוש החרדי נראה שהמצב הולך ומתייצב וחוזר לגודלו הטבעי. על פי הסקר מפלגת 'יהדות התורה' זוכה ל – 8 מנדטים ואילו ש"ס בראשות אריה דרעי, שבימים הקרובים יודיע על חזרתו לתנועה, זוכה ל – 6 מנדטים. בניגוד לש"ס, מפלגת 'יחד – העם איתנו' של חברי הכנסת אלי ישי ויוני שטבון, לא מצליחה לעבור את אחוז החסימה.

עוד עולה מהסקר כי רשימה משותפת של המפלגות הערביות, בהנחה שירוצו תחת רשימה משותפת אחת, תהפוך לרביעית בגודלה בכנסת עם 11 מנדטים.

הסקר בדק גם את מי לדעת הציבור מתאים יותר לכהן כראש ממשלה – בנימין נתניהו או יצחק הרצוג. כאן נתניהו כבר מוביל בהפרש ברור. 50.2% רואים בו את המועמד המתאים ביותר, לעומת 25.2% הסבורים שהרצוג מועמד מתאים יותר.