כ-11 חודשים אחרי תחילת מלחמת חרבות ברזל, ארגון הטרור חמאס מצליח לשקם את יכולותיו בצפון רצועת עזה, כך על פי דיווח של אלמוג בוקר בחדשות 12.

על פי הדיווח, גורם ביטחוני ששוחח עם אנשי ביטחון באזור עוטף עזה ודבריו הגיעו לידי N12, מבהיר כי במערכת הביטחון מזהים כי חמאס הצליח לשקם חלק מיכולותיו באזור.

על פי מידע עדכני בו אוחזים בכירים בצבא, ההערכות מצביעות על כך שכ-3,000 פעילי חמאס חדשים חזרו לפעול בצפון הרצועה. ראוי לציין כי לא מדובר בפעילים שעברו מדרום הרצועה לצפונה, אלא בכוח אדם חדש שגויס על ידי הארגון. לפי אותו גורם ביטחוני, חמאס מספק לפעילים אלה תחמושת וכלי נשק, ואף משלם להם עבור פעילותם.

בעקבות כך, בצה"ל לא שוללים כניסה מחודשת לצפון רצועת עזה, לפחות כמו זו שהייתה בחודשים האחרונים למלחמה, בכדי לשלול שוב את יכולותיו של ארגון הטרור.