מגיש ערוץ 14 בטוח: "דרכו של נתניהו הסתיימה"
שי גולדן, מגיש ערוץ 14 שמרבה למתוח ביקורת על ראש הממשלה בנימין נתניהו, אומר כי נתניהו הגיע לסוף דרכו וטוען כי הוא מביא את מדינת ישראל לפירוק

מגיש ערוץ 14 שי גולדן, מותח ביקורת על ראש הממשלה בנימין נתניהו, ואומר כי מבין שלל כשלונותיו וחסרונותיו, הבולט ביותר מכולם הוא חוסר היכולת שלו להביע אמפטיה והזדהות.
בפוסט ארוך שפרסם, כתב גולדן, בין היתר: "אני חושב שאולי יותר מכל כשלונותיו ההיסטוריים של בנימין נתניהו – והרשימה ארוכה, כאורך שמות הנרצחים והנופלים והחטופים לפחות – הנורא ביותר הוא חוסר יכולתו להפגין אמפטיה. אני מבין, כמובן, את ההבדל בין מפקד ומנהיג וראש ממשלה לבין אח גדול ואבא וכתף להניח עליה ראש. מבין היטב. אולם נדמה לי שבין כל חולשותיו של נתניהו, הבולטת והעגומה ביותר היא חוסר יכולתו לבטא הזדהות, חמלה, השתתפות עמוקה וכנה בצער ובכאב".
גולדן הוסיף כי "יהיו ההישגים אשר יהיו בשדה הצבאי – ואין להקל בהם ראש, מכיוון שדם רב של טובי בנינו ובנותינו נשפך כדי להשיגם – נצחון במלחמה הזאת לא יהיה חלקנו כל עוד החברה כאן תמשיך להיקרע ולהיאכל מבפנים. העובדה שמחצית מהציבור אינו מאמין בו, בדרכו, בניהולו, בהחלטותיו ובכנות כוונותיו, היא עניין עגום מאד בשעת מלחמה כה קשה; אבל העניין המסוכן באמת הוא שחצי מהציבור כאן מרגיש שראש הממשלה רואה בו אוייב ויריב. וגם אם לא כך היא (וכך היא), חובתו של נתניהו להשקיע את כל מאמציו בתיקון הרושם הזה".
המגיש טוען כי "דרכו של נתניהו הסתיימה. הוא הגיע למבוי סתום לאומי. אולי לא פוליטי, אבל בהחלט לאומי. הוא אינו מקובל על מחצית מהציבור כאן כדמות מנהיגה ומפקדת ומובילה ומנהלת ומאחה ומגבשת ומחברת. יכול מאד להיות שהקרע כה עמוק עד שאין בנמצא אף אדם בתוכנו שמסוגל להיות מוסכם ככזה על הציבור; ויעלה מי שיעלה במקום נתניהו – מחצית מהציבור לא תקבל אותו כמנהיג. ועדיין: בנקודה זו בדיוק נמדד מנהיג וראש עם. בדרך בה הוא מסוגל ללכד את כל העם עליו הוא מופקד, בכל הכלים שבידיו. בטח ובטח שבשעת מלחמה כה קשה".
גולדן ניסה להיכנס לראשו של נתניהו וכתב: "אני משוכנע שנתניהו משוכנע שאין אף אדם בלתו שמסוגל לנהל את המלחמה הזאת, ולהוביל את עם ישראל בתקופה הזאת. אני משוכנע שהוא משוכנע בכך בכל לבו. אבל מה שהוא מחמיץ הוא, שגם אם הוא סבור כך, עליו לשכנע בזאת מיליוני ישראלים אשר סבורים אחרת. והדרך לשכנע את הציבור בכנות כוונותיו מוכרחה לעבור קודם לכל בהכרה באחריותו ההיסטורית לשואת השבעה באוקטובר; בהכרה בכך שהפרק שלו בהיסטוריה של עם ישראל נגמר, וגם שעל עם ישראל ומדינת ישראל להמשיך הלאה אל העתיד ההכרחי של התיקון שנדרש כאן, בלעדיו. כי אם הוא סבור שאי פעם יהיה מקובל על מחצית מהציבור (וכנראה שיותר, כאמור), שהוא זה שיופקד על תיקון המקום הזה ביום שאחרי, הרי שהוא מנותק ואטום אפילו יותר ממה שהגרועים ביריביו אומרים עליו".
בסוף דבריו טען גולדן כי נתניהו מוביל את מדינת ישראל "לפירוק האחדות והלכידות והרוח והחברה והמדינה היהודית והישראלית. נתניהו ייזכר לדראון עולם בדברי ימי האומה המפוארת שלנו, כמי שתחת ידיו קרס הבית השלישי ובער באש מלחמת אחים. כן – גם על ידי נכדיהם וניניהם של אלה אשר כעת תומכים בו באופן נמרץ. גם הם לא יסלחו לו, אם יניח למקום הזה להתפרק".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו