חדשות

הפת"ח קיבל אחריות על פיגועי התופת בגוש עציון

ארגון הטרור של "גדודי חללי אל-אקצא", המזוהה עם הפת"ח, קיבל אחריות על הפיגוע בגוש עציון בשבת - זאת בזמן שצה"ל ממשיך להתעלם ולא מודיע מי הגוף שעומד מאחורי הפיגוע

הפת"ח קיבל אחריות על פיגועי התופת בגוש עציון
צילום: זירת הפיגוע (צילום: Wisam Hashlamoun/Flash90)

ארגון הטרור של "גדודי חללי אל-אקצא", המזוהה עם הפת"ח, קיבל היום (ראשון) אחריות על הפיגוע בגוש עציון. בארגון הודיעו כי שני המחבלים שחוסלו, תושבי חברון, משתייכים לשורותיו.

עד לזמן כתיבת שורות אלו, צה"ל לא הודיע מי הגוף שעומד מאחורי הפיגוע. זו לא הפעם הראשונה בה נראה כי צה"ל מנסה למלט את הרשות הפלסטינית מאחריות ולציירה כפרטנר למדינת ישראל, זאת למרות שבתקופה האחרונה מספר מחבלים המשרתים כשוטרים או פעילי הרשות – ביצעו פיגועים קשים נגד ישראלים.

כזכור, אמש נמנע פיגוע תופת בגוש עציון. מחבל הגיע עם רכבו לתחנת הדלק בגוש עציון ופוצץ את רכבו. המחבל הספיק לצאת מהרכב וניסה לתקוף את הכוחות שהגיעו למקום וחוסל. בצה"ל מעריכים שמדובר בפיגוע תופת שנכשל.

פיגוע תופת כפול בגוש עציון: 4 פצועים ביניהם מח"ט עציון

בחילופי האש נפצע מח"ט עציון אל״מ גל ריץ׳ באורח קל והמשיך לתפקד. כמו כן, נפצעו קצין לוחם נוסף באורח בינוני וקצין במילואים המשרת כרבש"ץ באחד היישובים הסמוכים במרחב, באורח קל. הם פונו לבית החולים שערי צדק.

במקביל, הצליח מחבל נוסף לחדור עם רכבו ליישוב כרמי צור הסמוך. רבש"ץ הישוב פתח במרדף רכוב, התנגש ברכבו של המחבל וחיסל אותו. רכבו של המחבל התפוצץ במהלך חילופי האש. הרבש"ץ נפצע באורח קל ופונה לבית החולים הדסה עין כרם.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

4
3
ילדי ישראל
03.09.24

מי שהביא את הטרור מתוניסיה לא רצה שלום עם הפלסטינים. ביבי ממשיך לחזק את הטרור בעזה ובאיו"ש .

2
מי זה הכותב "חדשות סרוגים" ולמה מסית נגד
01.09.24

גדודי חללי אלאקצא נפרדו רשמית מהפתח בשנת 2007. באיוש הם נרדפו עי מנגנוני אבו מאזן ומומנו עי הגיהד האיסלמי. הארגון גינה את התרפסות אבו מאזן לממשל הציוני. בשנת 2023 הצטרפו למערכה לשחרור פלסטין לצד חמאס.

1
חפ"ש עד החפש"ש
01.09.24

נניח והם כבר לא קשורים לפת"ח. עדיין למה צהל לא מפרסם את זהותם??? אתה מנסה בכח לטמון ראשך בחול

1
ישי
02.09.24

זה לא הפתח זה גדןדי בית שמש גדןדי המחבלת אליזה בלןח