
לאחר שדווח כי במהלך ישיבת הקבינט שהתרחשה הלילה (חמישי) ובה הוחלט כי ללא כל קשר לעסקה שתיחתם צה"ל ישראל בציר פילדלפי, כעת על פי הדיווח בישראל היום, נחשף כי צה"ל ידלל כוחות בציר לאורך ששת השבועות של ביצוע שלב א' בעסקה.
על פי הדיווח היקף הכוחות שיוחזק בשבוע הראשון, יקוצץ בשבוע השני, ובשבוע השלישי. בסופו של תהליך, אם העסקה תצא לפועל, בסיום שלב א' של העסקה יהיו מספר מגדלי תצפית על הציר.
בנוסף, נוכחות צה"ל בציר נכונה ומוסכמת על ישראל וארה"ב רק בשלב הראשון של העסקה. אם וכאשר היא תגיע לשלב השני, ישראל נדרשת שכוחות צה"ל לא יהיו בציר פילדלפי.

גורם מדיני אישר כי לאורך השלב הראשון של הפסקת האש, אם תיכנס לתוקף יהיה רידוד של הכוחות בציר פילדלפי. עם זאת, לדבריו גם בסוף התהליך עדיין תהיה נוכחות פיזית של כוחותינו בשטח באופן שיאפשר שליטה אפקטיבית לכל אורך הציר.
באופן מפתיע הגורם המדיני הוסיף כי כבר יש סיכום עקרוני עם מצרים על הצבת סנסורים שיזהו ניסיונות לחפור מנהרות מתחת לציר, וגם ישראל צפויה לפרוס חיישנים לאורכו, בצד הנוכחות הצבאית. הבכיר הישראלי הוסיף כי רידוד הכוחות ייעשה רק לאחר השמדת על המנהרות שהתגלו לאורך 14 הק"מ של הציר.
ג'ון קירבי, דובר הבית הלבן, הבטיח שהנוכחות הצבאית האמריקאית סביב ישראל תישאר על כנה בעתיד הנראה לעין. הנושא עלה בשיחות שמקיים יואב גלנט עם עמיתו לויד אוסטין, ובכל שאר המגעים. הצד הישראלי מוודא מול הצד האמריקאי ששלוש נושאות המטוסים, השייטות הנלוות, כוחות התקיפה וההתערבות המוטסים, מושטים ואמפיביים, מפציצי הבי עשרים ושתיים, הצוללות הגרעיניות ושאר הכוחות, לא הולכים לשום מקום. הם נשארים כאן, להגן עלינו. עם לבדד ישכון עלאק.