תפריט האוכל שהעצירים הפלסטינים מקבלים במתקן הכליאה שדה תימן, נחשף, כך מדווח ביני אשכנזי.

התפריט צורף להודעת העדכון של המדינה בבג״ץ שהגישו האגודה לזכויות האזרח ועותרים נוספים, בה נטען כי העצירים מורעבים.

המדינה חשפה את התפריט בפני בית המשפט, על פי התפריט עציר מקבל פעמיים בשבוע חמגשית עם מנת חלבון ופחמימה כדוגמת: נקנקיות ותפו"א או קציצות בשר ופשטידת אטריות.

בנוסף בכל יום מוגשות בין 18-23 פרוסות לחם (בימים בהם מוגשת חמגשית, ישנן 2 פרוסות פחות בצהריים).

יחידה אחת של גבינה משולשים, 100 גרם גבינה לבנה,30 גרם ריבה, 150 גרם פירות טריים, 150 גרם ירקות טריים.

בימים בהם אינה מוגשת חמגשית העציר מקבל 80 גרם דג טונה משומר.

לפני כחודש הוגשה עתירה לבג"ץ בנושא כליאתם של עצירים בטחוניים בשדה תימן, בעתירה כתבו העותרים כי "שדה תימן מופעל על ידי הצבא כמתקן לכליאת חשודים כלוחמים בלתי חוקיים מאז תחילת המלחמה, וככל הידוע מוחזקים בו למעלה מ-1,000 עצורים במתקנים דמויי מכלאות, ללא מיטות או כל ציוד אחר.

עדויות על הנעשה במתקן חשפו מציאות בלתי נתפסת של ניתוחים שבוצעו ללא הרדמה, החזקת עצורים ימים על ימים בתנוחות מכאיבות ובאיזוק שהובילו לכריתת איברים, כיסוי העיניים לתקופות ארוכות – גם בזמן מתן טיפול רפואי ועשיית צרכים – החזקת חלק מהעצורים עם חיתולים, מכות והתעללויות".