חדשות

הסוכנות לאנרגיה אטומית: זה המרחק של איראן מאטום

איראן ממשיכה את התחמשות הגרעין , למרות ההבנות שהושגו עם הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית. על פי הסוכנות לאיראן חסרים 2 ק"ג מהחומר כדי לייצר ארבע פצצות גרעיניות

((צילום: שאטרסטוק))

הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א) דיווחה כי איראן ממשיכה בהעשרת אורניום, וכי טהרן לא משתפת פעולה עם הסוכנות – למרות הבנות שהושגו לאחרונה. כך דווח בסוכנות הידיעות רויטרס.

האיראנים הגיעו ל-60% של אורניום הקספלואוריד, קרוב ליעד ההעשרה של 90% שמספיקים לייצור נשק. לפי סבא"א, לאיראן חסרים שני קילוגרמים מהחומר כדי לייצר, לפחות בתיאוריה, ארבע פצצות גרעיניות.

לפי שבועיים דיווח באיראן אינטרנשיונל המזוהה עם האופוזיציה כי איראן מחדשת את פעילות קבוצת הנשק שלה לפיתוח בחשאי של מתקן הנפץ וכן פועלת לחידוש ניסויים לייצור מרעומים לפצצות גרעיניות. כמו כן הוחלט על השארתו בתפקיד של מוחמד אסלאמי, ראש הארגון האיראני לאנרגיה אטומית.

המידע החדש מראה כי טהרן מגבירה כעת את מאמציה להשלים את מחזור ייצור הנשק הגרעיני, כולל העשרת אורניום ברמות גבוהות, ייצור מכשירים לפיצוץ גרעיני, ופיתוח טילים המסוגלים לשאת ראשי קרב גרעיניים.

כיום, לפחות באופן רשמי, איראן מחזיקה בכמות אורניום מועשר המספיקה לפיתוח של כמה פצצות גרעיניות, וכן בטילים בליסטיים אשר יכולים לשאת את הפצצה הזו – אך מתקן נפץ עדיין לא קיים ברשותה, כשמדובר כאמור במרכיב הכרחי לפיתוח של נשק גרעיני.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

21 תגובות
15
יאיר
30.08.24

צריך להשמיד את הכורים עכשיו עם האמריקאים. האיראנים ינסו לפרוץ לגרעין לפני הבחירות בארה"ב. הם יעדיפו לא להיתקל בטרמפ.. אבל ביידן נראה מתאים לביצוע משותף. זכור לי שהוא הבטיח שארה"ב כמו ישראל שהבטיחה, לא תאפשר לאיראן להגיע לנשק גרעיני. אז זה נראה שזה יהיה מתאים לו להוסיף את זה לריזומה שלו ושל המפלגה הדמוקרטית טרם הבחירות. והזמן לביצוע הוא כעת ובהקדם, שעה שכל המזה"ת עמוס בכוחות מחץ דרוכים של האמריקאיים ועוד כוחות של הקואליציה.

הצטרפו אלינו