מבזקים
סרוגים

תושבים בצפון הונחו: הישארו בסמוך למרחב מוגן

כטב"מ של חיזבאללה חדר לשטח ישראל, בעקבות כך תושבי צפון רמת הגולן קיבלו הנחיות בטיחות חדשות | לכל הפרטים

כ"ה אב התשפ"ד
תושבים בצפון הונחו: הישארו בסמוך למרחב מוגן
תושבים בצפון הונחו: הישארו בסמוך למרחב מוגן צילום: (צילום: דוברות כבאות והצלה מחוז הצפון)

תושבי צפון רמת הגולן קיבלו היום (חמישי) הנחיות בטיחות חדשות לאחר שכטב"מ שהגיע מלבנון חדר לשטח ישראל.

"בהמשך להערכת המצב עם האוגדה להלן הנחיות לישובים בצפון רמת הגולן: קלע, רמת הנשיא טראמפ שעל, אודם, אלרום, נמרוד, נווה אטי"ב, יש לצמצם תנועות במרחב הישוב, יש להמנע מהתקהלויות, יש להשאר סמוך למרחב מוגן ולהישמע להנחיות פקע"ר.

ההנחיות תקפות החל מעכשיו ועד להודעה חדשה", נמסר.

"הלב שלנו איתכם": הסלבס מגיבים למתקפה בצפון

לפני יומיים פרסמנו כי ראשי הרשויות בגבול הצפון – ראש המועצה האזורית מטה אשר משה דוידוביץ, ראש המועצה המקומית מטולה דוד אזולאי, וראש מועצת הגליל העליון גיורא זלץ – הודיעו היום כי הם מפסיקים את הקשר עם חברי הממשלה עד לגיבוש פתרון לתושבי הצפון.

"אנו מפסיקים את התקשורת עם כלל גורמי הממשלה עד לפתרון מלא ושלם לתושבי וילדי הגבול הצפוני" אמרו ראשי הרשויות. לדבריהם, נדרש "פתרון הכולל ביטחון מלא להחזרת המפונים מבתיהם, הבטחת שלומם של כלל התושבים ואישור תוכנית כלכלית לשיקום הצפון".

"'מבצע שלום תל אביב' שהתקיים הבוקר, מבלי להביא אחת ולתמיד פתרון בטחוני אמיתי לתושבי הצפון, הינו שיא של ניתוק השלטון בישראל ממאות אלפי אזרחים בישראל" הוסיפו וטענו. "ראש הממשלה, שרים, חברי קואליציה, פקידי ממשלה וכל עובדי הממשלה באשר הם – אנחנו לא מעניינים אתכם כבר עשרה חודשים וחצי, מעתה אתם לא מעניינים אותנו. אל תתקשרו, אל תבואו, אל תשלחו הודעות, הסתדרנו לבד עד כה, נסתדר לבד גם מעתה".

 

הנחיות כטב"מ צפון צפון רמת הגולן