מפלגת יש עתיד הוציאה הודעה בתגובה להודעת הליכוד בה הכחישו את טענות יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד וקראו לו :שקרן". יש עתיד תקפה את נתניהו וטענה כי הוא הפקיר את אזרחי ישראל למותם.

בהודעה שהוציאו נכתב: "מי שבמשמרת שלו הפקיר את אזרחי ישראל למותם, ראוי שייקח אחריות ויתפטר". עוד הוסיפו: "נתניהו התעלם מכל האזהרות ועושה הכול כדי לברוח מהקמת ועדת חקירה ממלכתית, כדי שלא נראה את הפרוטוקולים שהוא מצייץ עליהם".

הליכוד: "נתניהו לא קיבל שום התרעה על המלחמה"

כאמור המתקפה הזו מגיעה לאחר שבליכוד הגיבו לעדות הנרחבת שנתן יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד לוועדת החקירה האזרחית לאירועי ה-7.10 וטענו כי הוא משקר וכי חרף טענותיו ראש הממשלה בנימין נתניהו לא קיבל התרעה המזהירה מאירועי ה-7.10

בהודעה שהוציא הליכוד נכתב:  "יאיר לפיד שוב משקר. ראש הממשלה נתניהו לא קיבל שום התרעה למלחמה בעזה – לא חודש לפני ואפילו לא שעה לפני ה-7 באוקטובר. ההפך הוא הנכון והפרוטוקולים מוכיחים זאת".

עוד הוסיפו: "לפיד שהכניס את הפועלים מעזה ונתן גז בחינם לנסראללה תוך הבטחה שהדבר ימנע מלחמה, הוא האחרון שיכול להטיף מוסר בענייני ביטחון".