חדשות

בעד הטקס של מירי רגב? עמית סגל חושף את דעתו

בעין הסערה סביב הטקסים לזיכרון אירועי התופת של ה-7 באוקטובר, עמית סגל חושף את דעתו האם יש לתמוך בטקס שלמירי רגב או שמא לאמץ את הפשרה של הנשיא

בעד הטקס של מירי רגב? עמית סגל חושף את דעתו
צילום: עמית סגל. חדשות 12

פרשן חדשות 12 עמית סגל חשף היום (רביעי) את דעתו בנוגע לסערה סביב הטקסים לציון שנה לטבח השבעה באוקטובר.

"אם עושים טקס – וטקס ממלכתי לא צריך להיות קלטת של מירי רגב הפקות, אלא טקס ממלכתי. עם זאת, לטעון שיש איזשהו קו משווה בין השניים, שכאילו שני הטקסים במחלוקת, אחד של האופוזיציה, אחד של הקואליציה – מושכלות היסוד הם כאלה: זהו טקס ממלכתי על ידי הממלכה.

במקרה הזה רצה הגורל וראש הממשלה הוא נתניהו והשרה מירי רגב, גולדקנופף, בן גביר, זה מה שרצה הבוחר ב-1 בנובמבר 2022", אמר סגל.

עוד הוסיף הפרשן: "אני בעד הפשרה אך דעתי לא נוחה בכלל מהעובדה שכאילו מדובר פה באיזה משהו, כאילו שזה בכלל דילמה. ערוצי הטלוויזיה צריכים לשדר את הטקס הממלכתי. אם אחר כך הם רוצים לפנות לטקס ההוא, בבקשה".

"הרבה מאוד שנים נשמעו דברים שמאוד לא נעמו לאגף הימני. כאשר הייתה פה ממשלה שביצעה את תוכנית ההתנתקות, מישהו חשב לוותר על טקס יום הזיכרון ויום העצמאות באותה השנה? באו עם אותם שרים ועם אותם ראשי ממשלה".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

45
25
חנניה וינברגר רחובות
30.08.24

לא 7 באוקטובר אלא למחרת שמחת תורה. לצערי הרב, שרת הטקסים טעתה ובגדול, היא מדברת על זהות יהודית והיא עצמה פגעה קשות בזהות היהודית, בקובעה את יום הזיכרון לפי תאריך לועזי והרי יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל, יום הזיכרון לחללי מלחמת יום הכיפורים, יום העצמאות ויום ירושלים - כל האירועים הממלכתיים של שמחה ועצב נקבעו ונערכים לפי תאריך עברי בלבד. כך נאה וכך צריך להיות. בושה וחרפה לשרי ונציגי המפלגות הדתיות ובעיקר החרדיות נתנו ידם לקביעת יום הזיכרון לפי הלוח של "אותו איש". הריני פונה לכב' הנשיא יצחק הרצוג, כנציג הממלכה הישראלית, לקבוע ולארגן את יום הזיכרון הלאומי והממלכתי {אולי הטרגי ביותר בתקופתנו !} הקרוב בסמוך ולאחר "שמחת" {לצערנו ולאסוננו} תורה.