השר אופיר סופר התראיין ב׳גל״צ׳ והתייחס לטקס הממלכתי לציון יום השבעה באוקטובר וטען כי לא היה בעד הטקס.
וכך מסר: ״מלכתחילה חשבתי שפחות נכון לקיים אותו – יש דברים שאפשר לדחות לאחרי המלחמה. לא נכון להגיע למחלוקות האלה״.
עוד התראיין בגל"צ רן צחור, במאי הטקס הממלכתי ואמר: יהיו בטקס נאומים מוקלטים של ראש הממשלה ונשיא המדינה.
אך גורם בבית הנשיא טען: לא דיברו איתנו בעניין, שמענו על כך בתקשורת.

הטקס שאמור להיות מוקלט לקראת השבעה באוקטובר עורר סערה, עקב כך שאחראית הטקס היא השרה מירי רגב וחשש המתנגדים הוא שהטקס יהיה בעל אופי פוליטי המסיר את האחריות למחדל מעל ראש הממשלה.
אומנים שונים שקיבלו הצעה להשתתף בטקס החרימו אותו ומספר גורמים חברו להקים טקס אלטרנטיבי לטקס הממלכתי.





תגובות
זה לא ירי בנגמ'ש, הוא לא משתף פעולה עם המורדים. הוא טוען שאין לעשות שום טקס עכשו, המלחמה לא נגמרה. שתגמר בע.ה בניצחון מוחץ של העם היהודי בכוחות הרשע, נחשוב איך לציין את הניצחון לצד תזכורת והעצמת של אלו שבזכותם אנחנו ממשיכים במפעל הציוני היהודי
זה ירי בפפח האשפה של הממשלה הכושלת הקטלנית הורסת הען והמדינה
ירי בפפח הזבבל
מי שמחק את שדרות את אופקים איבד את הצפון את הדרום לא שמע על אלפיים הרוגים לא על עשרות אלפי פצועים ונפגעים ולא על מאה אלף חסרי בית זה ביבי.