
ראש האופוזיציה יאיר לפיד צייץ בתגובה למבצע החילוץ בו שוחרר קאיד פרחאן אל קאדי משבי חמאס בדרום הרצועה וכתב: "מברך את כוחות הביטחון על מבצע מורכב ומוצלח להשבתו של פרחאן קאדי משבי חמאס."
לפיד המשיך וכתב כי "לא נצליח להשיב 108 חטופים במבצעים מיוחדים, אין להם זמן. חייבים לעשות עסקה ולהשיב אותם הביתה. עכשיו."
במטה המשפחות להחזרת החטופים הגיבו גם כן: "הבשורה על חזרתו של קאיד פרחאן אלקאדי לישראל היא נקודה של אור עבור משפחות החטופים ועם ישראל כולו בימים קשים ומתוחים אלו. אנחנו מבקשים לחזק ולהודות לכוחות הביטחון שלקחו חלק בפעולה להחזרתו."
"יחד עם זאת, חשוב לזכור כי ישנם עדיין 108 חטופים שנמצאים בשבי החמאס בעזה כבר 326 ימים. הדרך היחידה והבטוחה להחזיר את כולם היא אך ורק דרך עסקה – החיים לשיקום, והנרצחים והחללים לקבורה ראויה".
עם זאת, בפורום הגבורה מסרו לפעולת החילוץ: "משפחות פורום תקווה מתרגשות עם הגעת הבשורה של שחרורו בחיים של החטוף קאיד פרחאן אל-קאדי מרהט. קאיד היקר וכל המשפחה אנו שמחים איתכם ברגעים אלו ומתפללים שגם אנו ושאר המשפחות נזכה להתאחד עם יקירנו בקרוב."
דובר צה"ל: "לא נוכל לפרסם את כל פרטי החילוץ"
"אנו מודים לחיילי צה"ל וכוחות הביטחון שעושים הכל כדי להשיב את יקירנו בכל דרך שהם יכולים.אנו ממשיכים ודורשים מהדרג המדיני והצבאי – המשיכו ללחוץ בכל הכח כי זאת הדרך היחידה לראות את כולם חוזרים, עסקה בפעימות תשאיר הרבה מיקירנו בשבי החמאס."
ממשלת נפגעי נתניהו עכשיו! ממשלת נפגעי נתניהו עכשיו! בימים אלה הגביר ביבי, מר ביטול ביטחון, משלים את הרס הדמוקרטיה, בעזרת לוין, ובן הגביר וחברו סמוטריץ', מומחים בביטול ביטחון לציבור הערבי ולציבור היהודי. זה יבטיח את הגעת הגביר ביבי לכלא בהאג, פושע בראש מדינה לא דמוקרטית! זה לא יקרה מיד, אבל עכשיו גנץ, לפיד וליברמן ושאר הנפגעים צריכים לגבש את הממשלה החליפית שתהיה מאוחדת עם שיתוף פעולה והבנות כשיגיע הרגע! לא צריך להתעסק באשמת הקורבנות, כל מי שהאמין פעם לגביר ביבי, וצריך להתרכז בהזמנת כולם, חוץ מהעבד הנרצע דרעי, הרמאי שעבורו דיבור הוא תחליף למעשה, וכל האנשים שקופים בעיניו, חוץ מאשתו ואחיו! הציבור הדתי בכלל נושא באשמת תמיכה בהפקרות המטופחת בעקביות ע"י הגביר ועוזריו, התקשורת כשלה בהתייחסות בשישה באוקטובר לאזהרות מערכת הביטחון ולפיד וליברמן כחריגה מתפקיד נאות וקטנוניות פוליטית, כשהתקשורת מתעסקת כאילו בעיקר, התעסקות בהפרות סדר מאורגנות של מחזירים בתשובה ושליחי הגביר ביבי! אין ספק