הרוח שלפני הסערה. המערכת החורפית מתעוררת אחרי יום של מנוחה. משעות הבוקר מנשבות רוחות עזות דרום-מערביות במהירות של 50-90 קילומטרים בשעה עם משבים של עד 100 קמ"ש. בעקבות הרוח הים סוער עם גלים בגובה 8 מטרים.

משעות הצהריים יחזור הגשם, בעיקר בצפון הארץ, שילך ויתחזק לקראת שעות הלילה ויתפשט מהצפון ועד צפון הנגב. בחרמון יירד הלילה שלג וייתכן גם בצפון רמת הגולן.

מחר תגיע המערכת לשיאה, הגשמים יתגברו וייעשה סוער בכל הארץ מהצפון ועד צפון הנגב. השלג יכסה את הרי הצפון, מרמת הגולן ועד צפת ומירון. לקראת הצהריים השלג צפוי להתפשט גם להרי יו"ש וירושלים והעיר צפויה להיצבע בלבן. בשעות הלילה ייתכן גם שלג בפסגות הרי הכרמל ובהר הנגב.

המערכת תחלש מעט ביום חמישי, אולם עדיין צפוי שלג בפסגות הרי הצפון והמרכז, וגשם בכל רחבי הארץ. ביום שישי, תקבל ירושלים מנה נוספת של שלג שצפוי להערם עד 10 סנטימטרים. בשאר האזורים גשמים מידי פעם עם חשש משטפונות. בשבת כבר תירגע המערכת אולם יהיה קר מאוד וקיים חשש לכפור וקרה במקומות הנמוכים. ההתחממות וההתבהרות צפויים רק לקראת יום ראשון.

בירושלים מצטיידים התושבים במצרכי מזון, רבים מדווחים על מדפים ריקים מקופסאות שימורים, פסטה, נרות, בטריות ומים מינרלים.

במסגרת היערכות משטרת ישראל למזג האוויר הסוער, נפתח מרכז מידע ארצי למענה לפניות אזרחים בנושא הסערה הצפויה, מצב התנועה בצירים וכו׳. מספר הטלפון של מרכז המידע 1-700-705-100

 

 צילום: פלאש90

. . . . . . . .