מבזקים
סרוגים

מתחילת המלחמה: 500 מטוסים עם ציוד צבאי וחימושים נחתו בישראל

500 מטוסים עם מעל 50,000 טונות של ציוד צבאי וחימושים נחתו בישראל מאז תחילת המלחמה. בין הציוד שנרכש: תחמושת, ציוד רפואי ורכבי שטח ממוגנים

מתחילת המלחמה: 500 מטוסים עם ציוד צבאי וחימושים נחתו בישראל
מתחילת המלחמה: 500 מטוסים עם ציוד צבאי וחימושים נחתו בישראל צילום: ארכיון, (צילום: אגף דוברות וקשרי ציבור במשרד הביטחון)

הרכבת האווירית נמשכת: בסוף השבוע האחרון, נחת בישראל המטוס ה-500 עם ציוד צבאי וחימושים מאז פרוץ המלחמה.

המטוס ה-500 ברכבת האווירית של משרד הביטחון וצה"ל נחת בישראל במסגרת מבצע שינוע רחב היקף שהחל עם פרוץ המלחמה. המבצע משותף למנהל הרכש הביטחוני (מנה"ר) באמצעות יחידת הממונה על השינוע הבינלאומי, למשלחת הרכש בארה"ב, לאגף התכנון ובניין הכח בצה"ל ולחיל האוויר במהלכו הובאו לישראל מעל ל- 50,000 טונות של ציוד צבאי ב-500 הטסות ו-107 השטות.

המטוס ה-200: ארה"ב ממשיכה לצייד את צה"ל
המטוס ה-200: ארהצילום: המטוס ה-200: ארה

הציוד שנרכש ושונע לישראל כולל: רכבי שטח ממוגנים, חימושים, תחמושת, ציוד מיגון אישי, ציוד רפואי ועוד.

לצד המאמץ שמוביל משרד הביטחון להתעצמות עצמאות הייצור בישראל, הרכבת האווירית והימית מהווה נדבך משמעותי בחיזוק הרציפות התיפקודית ואורך הנשימה של צה״ל, למימוש יעדי המלחמה הנוכחיים והעתידיים.

ארצות הברית נשק ציוד צבאי