פאבל דורוב, המנכ"ל הבן 39 של אפליקציית טלגרם הפופולרית נעצר בפריז כאשר מטוסו הפרטי נחת בשדה התעופה בעיר.

מנכ"ל אפליקציית הטלגרם הידועה, שנחשבת לאחת מכלי התקשורת הדיגיטליים בנפוצים והפופולריים בעולם נעצר לפני מספר שעות כאשר בן ה-39 נחת עם מטוסו הפרטי בנמל התעופה לה-בורג'ט בפרברי פריז.

דיווחים מקומיים מתארים כי כאשר נחת פאבל בשדה התעופה עם מטוסו הפרטי, ניידות משטרה ובילוש הקיפו את המטוס ונכנסו פנימה ולקחו את המנכ"ל למעצר.

על פי דיווחים בצרפת דורוב נעצר בחשד ל"אי שיתוף פעולה עם גורמי אכיפה" זאת לאחר שהאיחוד האירופאי דרש מהנהלת טלגרם לפעול כנגד פעילות לא חוקית המשגשגת באפליקציה, כמו סחר בסמים, שידול לזנות ומעשים פליליים נוספים.

בניגוד לטענות הצרפתיות רבים בעולם גורסים כי פאבל נעצר כתוצאה מהשימוש הנרחב של הכוחות הרוסיים באוקראינה באפליקציית הטלגרם למען תקשורת מוצפנות בשדה הקרב.

צרפת אף ספגה ביקורת ממספר גורמים על המעצר, כאשר המיליארדר אילון מאסק פרסם פוסט ברשת ה-X בו תקף את צרפת ואמר כי: "מעצרו של פאבל הוא אקט מסוכן של מתקפה כנגד חופשי הביטוי".