מתקפת המנע בה פתח חיל האוויר הבוקר (ראשון) בדרום לבנון החלה בעקבות מידע מודיעיני, לפיו בחיזבאללה כיוונו כ6,000 שיגורים, הכוללים טילים וכטב"מים, לעבר צפון ומרכז הארץ לשעה חמש לפנות בוקר.
כחצי שעה לפני התקיפה שייעד החיזבאללה כתגובה לחיסולו של רמטכ"ל הארגון, פואד שוכר, בצה"ל החלו לתקוף עשרות משגרי רקטות וסיכלו את המתקפה. עם זאת, בחיזבאללה שיגרו כ-320 שיגורים, כך לדברי ארגון הטרור, במתקפה לעבר ערי הצפון.
דובר צה"ל מסר: "החל מהלילה השמדנו אלפי קני משגרי רקטות שכוונו לצפון הארץ ולמרכז. רוב האיומים היו מכוונים לצפון – וחלקם היו מכוונים למרכז הארץ. מרבית האיומים שכוונו לשטח ישראל – סוכלו. כ-100 מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו בו זמנית וסיכלו את מרבית האיום. חיזבאללה בוחן עכשיו את תוצאות המתקפה."
מוקדם יותר ערך דובר צה"ל הצהרה מיוחדת בה אמר: "אזרחים יקרים, לפני זמן קצר זיהינו היערכות של חיזבאללה לשיגור טילים ורקטות לעבר מדינת ישראל. בעקבות כך, אנחנו תוקפים באופן יזום להסרת האיום על אזרחי מדינת ישראל. מטוסי חיל האוויר תוקפים כעת מטרות טרור בלבנון מהן אנחנו מזהים שחיזבאללה נערך לשגר איומים לשטחנו".
"אנחנו מזהירים את האזרחים הלבנוניים הנמצאים בדרום לבנון – אנחנו מזהים שחיזבאללה נערך כעת לירות באופן נרחב לשטח ישראל בסמוך לביתכם. אתם נמצאים בסכנה. אנחנו תוקפים ומסירים איומים של חיזבאללה. כל מי שנמצא בסמוך למרחבים בהם חיזבאללה פועל, נדרש להתרחק מהם מיד, על מנת להגן על עצמו ועל משפחתו. צה״ל עושה ויעשה כל מה שנדרש כדי להגן על אזרחי מדינת ישראל".
מה דעתך בנושא?
7 תגובות
2 דיונים
צדק
כל הכבוד לטייסים
10:42 25.08.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
איל
הוא ועמית סגל ביצעו את הסיכול. שניים שהם בושה לציונות הדתית.
09:33 25.08.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שיתבייש לו
בריק לא יכול לסתום?
08:19 25.08.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שי
הפנסיונר הפך ליקיר התקשורת, איך הוא יוותר בקלות על 5 דקות התהילה?
09:54 25.08.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
פיל
לא להשאיר את “הכדור בידיים של נסראללה”! לא! לא! לא! צריך לתקוף בכל הכוח! ליזום! לגרום לחיזבאללה את מירב הנזק שאנו מסוגלים לגרום! אנחנו רוצים לראות בטלויזיה את שרידיו של...
לא להשאיר את “הכדור בידיים של נסראללה”! לא! לא! לא! צריך לתקוף בכל הכוח! ליזום! לגרום לחיזבאללה את מירב הנזק שאנו מסוגלים לגרום! אנחנו רוצים לראות בטלויזיה את שרידיו של נסראללה מחולצים מבין הריסות הבונקר שלו! אנחנו רוצים לראות את חיל האויר מפציץ את ההלוויה שלו וקוטל אלפי מחבלי חיזבאללה!
המשך 08:14 25.08.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
פיל
כל הכבוד לצה"ל ולכוחות הביטחון! תבורכנה כל הידיים העושות במלאכה. ישראל בגבורתה ובמיטבה כאשר היא מקדימה מכה לאויביה ומסכלת את מזימותיהם! עם ישראל חי!
07:52 25.08.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אנדרוגינוס וגינסקי
גוועלד
10:08 25.08.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר