מבזקים
סרוגים

הפעילות ברצועה: מנהרה הושמדה ברפיח, חולייה חוסלה

כוחות צה"ל פעלו ברצועה לאורך השבועות האחרונים במרחב רפיח, איתרו מנהרת טרור משמעותית של חמאס, חיסלו מחבלים שעשו בה שימוש והשמידו את טוואי המנהרה

י"ט אב התשפ"ד
הפעילות ברצועה: מנהרה הושמדה ברפיח, חולייה חוסלה
הפעילות ברצועה: מנהרה הושמדה ברפיח, חולייה חוסלה צילום: דובר צה"ל

צוותי קרב של כוחות צה"ל פעלו באינטנסיביות במרחב רפיח ברצועה, לאורך הפעולה הושמדה מנהרה באורך של מעל לקילומטרים, חוליית מחבלים שזוהתה פעולה במרחב חוסלה.

כוחות יחידת ההנדסה של אוגדת עזה והחטיבה הדרומית בפעולה משותפת עם לוחמי יחידת יהל"ם חשפו מנהרה תת קרקעית באורך של מעל לקילומטר במרחב רפיח. הכוחות סרקו את המנהרה בשימוש  ברחפנים ואמצעים נוספים.

תוואי המנהרה נחקר לעומק, ואותרו ונוטרלו בו מטענים, תשתיות חשמל נרחבות, דלתות הדף ואזורי שהייה למחבלים ובוצע מעקב על פעילות חמאס

מוקדם יותר החודש, תצפיתניות של אוגדת עזה זיהו פעילות של חוליית מחבלים שיצאו מפיר המנהרה בשטח עזה במטרה להוציא לפעול פעולות כנגד כוחותינו. הכוחות עקבו אחר החולייה וביצעו לעברה ירי מדויק מכלי טיס של חיל האוויר.

חמאס ישראל עזה פיצוץ מנהרה צה"ל