חדשות

סוער בקבינט: בן גביר דרש את פיטורי ראש השב"כ ונטש את הדיון

השר איתמר בן גביר נטש את דיון הקבינט בזעם לאחר שדרש לפטר את ראש השב"כ רונן בר. בן גביר טען כי בר אחראי ל-7.10 ולאחר שנתניהו הגן עליו, נטש בן גביר את הדיון

סוער בקבינט: בן גביר דרש את פיטורי ראש השב"כ ונטש את הדיון
צילום: בן גביר (צילום: חיים גולדברג\פלאש 90)

השר איתמר בן גביר נטש הערב (חמישי) את דיון הקבינט המדיני הביטחוני לאחר שדרש את פיטורי ראש השב"כ רונן בר.

לסרוגים נודע כי במהלך ישיבת הקבינט המדיני ביטחוני, תקף השר בן גביר בחריפות את רונן בר ואמר כי "הוא אחראי לטבח השביעי באוקטובר. בתגובה ראש הממשלה בנימין נתניהו ושרי הממשלה הגנו על בר. בשלב זה קם בן גביר מהשולחן ונטש את הדיון.

המכתב החריג של בר לשרים: "מנהיגי התופעה רוצים להביא את המערכת לאובדן שליטה"

כאמור, הסערה בקבינט מגיעה לאחר, שמוקדם יותר פורסם בחדשות 12 כי ראש השב"כ שלח מכתב לראש הממשלה ולשרים בו הוא הזהיר מפני- "הפשיעה לאומנית", מצד יהודים. במכתב שפורסם כתב בר: "מנהיגי התופעה מבקשים להביא את המערכת לאובדן שליטה. הנזק למדינת ישראל הוא בל יתואר".

(ראש השב"כ, רונן בר (אבשלום ששוני, פלאש 90))

בר הוסיף וכתב במכתב החריג: "כיום התופעה פוגשת היעדר גינוי של ההנהגה הנורמטיבית ותחושה של גב שלטוני מסוים. לתופעה הזו המענה אינו השב"כ. השב"כ הוא פלסטר שנועד לטפל במיעוט קיצוני, הוא אינו הבסיס לטיפול בשורש הבעיה".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

21 תגובות
16
אשר כהן
24.08.24

טרוריסט הביתה

הצטרפו אלינו