3 שבועות אחרי חיסולו של מנהיג חמאס איסמעיל הנייה בטהרן, איראן ממשיכה להדגיש כי תגיב במתקפה נגד ישראל – והלילה (רביעי) נציגות איראן באו"ם חשפו מספר פרטים חדשים על אופי התגובה המתוכנן.

בדבריהם חברי הנציגות האיראנית אמרו כי "כל תגובה חייבת להעניש את ישראל ולהרתיע אותה מהתקפות עתידיות. העיתוי, התנאים והשיטה של התגובה האיראנית יתואמו בקפידה כדי להבטיח שהיא תתרחש ברגע של הפתעה מרבית".

לטענתם, "התגובה עשויה להתבצע כאשר עיניהם של ישראלים נעוצות בשמיים או במסכי המכ"ם, ופתאום הם יופתעו מהתקפת קרקע או אוויר, או אולי שניהם". עם זאת, נאמר כי "יש לבחון בקפידה את התגובה, על מנת למנוע השפעה שלילית פוטנציאלית על שיחות הפסקת האש ברצועת עזה".

כזכור, אמש דובר משמרות המהפכה האיסלאמית באיראן קיים הצהרה לתקשורת באיראן, במהלכה הסביר כי ההתנה לתגובה על חיסול הנייה תהיה ארוכה בהרבה ממה שציפו. במהלך ההצהרה נשאל דובר הארגון הצבאי מדוע מתעכבת התגובה כנגד ישראל על חיסול הנייה, כשהדובר הפתיע את כולם וטען כי "למרות חומרת הפשעים של המשטרה הציוני, תקופת ההמתנה לתגובה האיראנית נגד ישראל עלולה להיות ארוכה".