תהיו הראשונים להתעדכן!
נרשמים לניוזלטר של סרוגים ומקבלים מדי יום את החדשות והעדכונים הכי חמים ישירות למייל.
ראש הממשלה בנימין נתניהו נועד היום (שלישי) עם נציגים של משפחות שכולות מפורום הגבורה ונציגים של משפחות חטופים מפורום התקווה ודן איתם בפרטי העסקה שעל הפרק.
במהלך הפגישה אמר נתניהו: "ישראל לא תצא, בשום מצב, מציר פילדלפי וממסדרון נצרים למרות הלחצים אדירים לעשות את זה. אלו נכסים אסטרטגים, גם צבאיים וגם מדיניים". עוד הבהיר כי "הלחץ הצבאי ימשך במלוא העוצמה, זה הדבר היחידי שגורם לחמאס לרדת מהדרישות הבלתי סבירות שלו".
נתניהו התייחס למבצע להשבת גופות החטופים הלילה ואמר: "המבצע הלילה להשבת גופות החטופים – זהו עוד אחד מהמבצעים שאנחנו עושים, אני לא יכול לפרט הכל – אנו עובדים על מצבעים אלו ונוספים כל העת".
לדבריו, "לא נקבל מתווה שכולל את הפסקת המלחמה. זה תנאי התחלתי. חמאס דרשו את הפסקת המלחמה כתנאי להיכנס לשלב א' של העסקה – ולא קיבלנו זאת. הם דרשו להפסיק את המלחמה גם במהלך המו"מ למעבר שלב ב' – וגם את זה הם לא קיבלו. אנחנו נחושים להחזיר מקסימום חטופים כבר בשלב הראשון של העסקה, וכן לשמור על אינטרסים ביטחוניים חיוניים, ועל מנופי לחץ על החמאס כדי להשיג את שחרור כל חטופינו – החיים והחללים כאחד".
נזכיר כי בלב ליבה של המחלוקת בין חמאס לישראל בכל הקשור לעסקה לשחרור חטופים, נמצא ציר פילדלפי והשאלה האם כוחות צה"ל ישארו בו או יצאו ממנו. לעת עתה ישראל מתעקשת על הישארות לוחמי צה"ל באזור, מכמה סיבות חיוניות.
וכעת, נתניהו מבטיח שכך המצב ישאר. עכשיו השאלה הגדולה היא, האם חמאס יסכים להתקדם לעסקה עם נתון זה.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו