חדשות

גדי איזנקוט חושף: נתניהו התנגד לעסקה שהוצעה

השר לשעבר גדי איזנקוט חשף פרטים נוספים על העסקה לשחרור חטופים: "כל ראשי מערכת הביטחון ורוב שרי הקבינט דחפו לעסקה של הכול תמורת הכול. נתניהו דרש את הפיצול בשלבים"

גדי איזנקוט חושף: נתניהו התנגד לעסקה שהוצעה
צילום: (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

השר לשעבר גדי איזנקוט התראיין היום (שלישי) ב-103FM ושם חשף פרטים נוספים על העסקה לשחרור חטופים.

בפתח הראיון הוא כמובן התייחס לחילוץ גופות החטופים שהתבצע הלילה ואמר: "הרגשה קשה, שישה חללים שהגיעו חיים לרצועה ונרצחו, נהרגו על ידי חמאס כנראה. אני מניח שתיערך בדיקה. המשימה של השבת חללים לקבר ישראלים היא ראויה מאוד, כרוכה בסיכון חיילי צה"ל, אני חושב שזו משימה ראויה, טובה ונכונה".

כאן עבר איזנקוט לחשוף חילוקי דעות בין נתניהו לגורמי הביטחון ומאר: "כל ראשי מערכת הביטחון ורוב שרי הקבינט דחפו לעסקה של הכול תמורת הכול. נתניהו דרש את הפיצול בשלבים, הוא דרש שהמתווה יהיה יום לחטוף, ולכן כבר אי אפשר לחזור אחורה".

העובדה שהחטופים נמצאים שם זה כישלון מוחלט שמתחיל בפיקוד, באמ"ן ונגמר ברה"מ", הדגיש. "הוא היה אחראי לכישלון הזה, יש לו אחריות להשיבם בביטחון, לצערי מעל 20 נהרגו תוך תקופת השבי. אני חושב שהוא רוצה שהחטופים יחזרו, אבל לא מוכן לקבל את ההחלטות האמיצות.

הוא ממסמס החלטות, זו הייתה הסיבה שעזבנו. פידלפי הוא ציר שגרם לנו הרבה מאוד בעיות. ניצחון בעיניי ברמה האסטרטגית נגזר מהשגת מטרות המלחמה ושיפור מצבה האסטרטגי של המדינה".

"סינוואר הוא הנבל הראשי על החובה להשיבם היא של ההנהגה", הדגיש.

תגובות

20
17
א
20.08.24

גנץ,איזנקוט,בנט,הכשירו את חמאס לטבח! גנץ,איזנקוט, בנט,ליברמן ולפיד הבוגדים, ביחד ובהשפעת האחים המוסלמים בממשלתם, העצימו והכשירו את חמאס לטבח במאות מיליונים דרך בנקים,סחורות,סוחרים,גנץ אישר כניסת עשרות אלפי"עובדים יומיים למדינה בעיצומו של טרור משתולל שיצר עם רעמ,ובהצגת בחירות "התקיפו"את הגיהאד האיסלאמי,לא נגעו בחמאס והפכו אותו לכל יכול - עד לטבח! בניגוד לנתניהו שביצע 4 מערכות צבאיות נגד חמאס, השאיר אותו מוחלש, והאריך את שומר חומות כדי לחסל את סינוואר ודף, למרות לחצי מערכת הביטחון שלא לחסלם!

16
א
20.08.24

גנץ,איזנקוט,ביידן פועלים למדינת טרור פלסטינית !גנץ,איזנקוט ולפיד,סוכני ביידן, פועלים להקמת מדינה פלסטינית שגנץ ולפיד הביעו את שאיפתם להקמתה בעבר!לשם כך גנץ נפגש עם שליחי ביידן בביקורים בארץ, ולפי ערוץ 11, נגנץ פגש גם עם נציגי מדינות ערב, הפועלות בימים אלה עם ביידן להקמת מדינה פלסטינית בשם "רשות פלסטינית מחודשת"!כפי שגנץ פירט ל-א-שרק אל-אווסט-מדינה פלסטינית "עם רצף טריטוריאלי וללא מכשולים" וירושלים כבירתה!!גנץ ולפיד תומכים במתווה ביידן הדורש הקמת מדינה פלסטינית (ומשאיר את חמאס ריבון בעזה) בתירוץ של הסכם עם סעודיה,כשגנץ אמר בקבינט, ציטוט"מחויבים לקידום המתווה, לכנס את הקבינט בהקדם"!הסכם שנתניהו מתנגד לו לחלוטין, בגלל הכללת מדינה פלסטינית!

1
מכונת הרעל וההסתה של אבי החמאס נתניהו
20.08.24

קוברת את המדינה

15
רונית האדומה
21.08.24

אף אחד לא מאמין לך אזינקוט וגנץ מחפשים כותרות בושה לכם שאתם מלכלכים עדיף תישבו בשקט.