מבזקים
סרוגים

נשק יום הדין? חיזבאללה פרסם הצצה למתקן הסודי שלו

בחיזבאללה פרסמו מתקן תת קרקעי חדש המשמש למעבר משאיות ואופנועים מתחת לאדמה. במקום מ ממוקמים פלטפורמות לשיגור טילים וציוד טכנולוגי רב

י"ב אב התשפ"ד
נשק יום הדין? חיזבאללה פרסם הצצה למתקן הסודי שלו
נשק יום הדין? חיזבאללה פרסם הצצה למתקן הסודי שלו צילום: חיזבאללה

כשרוחות המלחמה מתלהטות ובישראל נרשמת מתיחות לקראת תגובה אפשרית של חיזבאללה, בארגון הטרור לא ממתינים. הבוקר הם פרסמו סרטון בו נחשף מתקן תת קרקעי חדש "עמאד 4" הכולל מנהרות ענק מהן משוגרים הטילים.

במקום נמצאים גם ציוד טכנולוגי רב, מחשבים, תאורה, גודלה של המנהרה מאפשר מעבר משאיות ואופנועים. בסרטון נראות המשאיות בתוך מבוך ארוך של הארגון במעמקי האדמה. בתום הסרטון חיזבאללה מציג את תשתיות שיגור הטילים שלו הממוקמות עמוק בתוך הקרקע המסוגלים להגיע עד אילת.

כמו כן במעבר התת קרקעי מתנוססות תמונות של נסראללה, מפקד כוח קודס סולימאני שחוסל ועימאד מורנייה. במהלך הסרטון נשמע קולו של מזכ"ל ארגון הטרור.

בחודש פברואר האחרון, חשבון ברשת החברתית של גולה איראני המקושר לאופוזיציה האיראנית, טוען כי חשף את המיקום בו חסן נסראללה ושאר הפיקוד הצבאי של חיזבאללה מסתתרים בו.

בסרטון שפרסם נראה צילום של מספר רכבי שטח כהים מול כניסה למנהרה במחצבה, כאשר מסביב נמצאות סדרה של מנהרות ניקוז וחפירות עמוקות הממשיכות אל תוך ההר. איש האופוזיציה לעג בציוץ לנסראללה וכתב "בזמן שאנשי דרום לבנון סובלים, נסראללה והעכברושים מתחבאים במנהרות הביוב".

נחשף: חיזבאללה הקים רשת מנהרות הרסניות
נחשף: חיזבאללה הקים רשת מנהרות הרסניותצילום: נחשף: חיזבאללה הקים רשת מנהרות הרסניות
חיזבאללה לבנון מנהרה