על רקע ההמתנה בישראל לתגובה האיראנית, דובר צה"ל תת אלוף דניאל הגרי נשא היום (חמישי) הצהרה במהלכה הודיע כי אין שינוי בהנחיות לציבור.

דובר צה"ל הדגיש כי הצבא העלה את המוכנות וההיערכות: "אנחנו ממשיכים במאמצי האיסוף והתקיפה בלבנון ובכל הזירות, אנחנו מוכנים בהיערכות שיא בהתקפה ובהגנה ונפעל בהתאם להנחיות הדרג המדיני".

הגרי הוסיף: "לקראת סוף השבוע אנחנו מקימים הערכת מצב ונכון להערב, אין כל שינוי במדיניות ההתגוננות של פיקוד העורף. אם יהיה שינוי, נעדכן".

דובר צה"ל התייחס בהצהרתו גם ללחימה ברצועת עזה: "עד כה חיסלנו כ-17,000 אלף מחבלים. בשבוע האחרון השמדנו כ-50 מנהרות בציר פילדלפי".

לדבריו, הרמטכ"ל הגיע אתמול לרפיח כדי לאשר את כלל התוכניות לפעולה בהתאם להנחיות הדרג המדיני.

במענה לשאלת סרוגים מדוע לא מציינים מראש לציבור את זמני ההגעה למרחבים המוגנים מהאיומים העלולים להגיע מלבנון ואיראן, תא"ל הגרי השיב: "זמני ההגעה למרחבים המוגנים נכונים בכל הארץ לפי המרחבים, הם נמצאים באתר פקע״ר והכול כתוב שם. עדכנו פה לפני שבוע, אני עדכנתי והמסבירים מציגים באולפנים את המערכת מסר אישי, שבנוסף למאמץ הזה שמתקיים בהתרעה לציבור, יופיע על צגי הטלפון גם כשהם על שקט."

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

תא"ל הגרי במענה לשאלת סרוגים (צילום: דו"צ)