חדשות

יממה לפני ט' באב: אבן נפלה לרחבת הכותל המערבי

אבן נפלה הבוקר מקיר 'המחכמה' לרחבת התפילה בכותל המערבי • אין נפגעים כתוצאה מהנפילה • מהנדסי 'הקרן למורשת הכותל המערבי': אין חשש לביטחון המתפללים ברחבת הכותל

((צילום: הקרן למורשת הכותל המערבי))

הבוקר (ראשון), בזמן תפילת הנץ ברחבת הכותל המערבי, נפלה אבן מקיר 'המחכמה' לתוך רחבת התפילה בכותל המערבי, בנס לא היו נפגעים כתוצאה מהנפילה.

'המחכמה' מבנה שהוקם לפני כ-700 שנה על ידי הממלוכים, ושימש במשך מאות שנים כבית משפט ומרכז שלטוני. כיום מהווה המקום בסיס של משמר הגבול הפונה לרחבת התפילה בכותל, מעל 'קשת וילסון' – אולם התפילה המקורה ברחבת הכותל.

בעקבות הנפילה, הנחשבת לחריגה מאוד בכותל המערבי, המתחם בו נפלה האבן, גודר. האירוע נבדק ומטופל על ידי אנשי הקרן למורשת הכותל המערבי ואנשי רשות העתיקות שמקיימים הערכת מצב במקום.

) (הקרן למורשת הכותל המערבי)

מבדיקה ראשונית נמצא כי עקב חדירת מים מגג 'המחכמה' נוצר לחץ על האבנים וחומר המליטה שביניהן, וכתוצאה מכך נפלה האבן המדוברת.

מהנדסי הקרן מבהירים כי אין כל חשש לביטחון הבאים לרחבת הכותל המערבי, ופועלים לאיטום גג המחכמה והחלפת חומרי המליטה ובדיקת אבנים מקיפה על המבנה.

מהקרן למורת הכותל המערבי נמסר: "'הקרן למורשת הכותל המערבי' עורכת בדיקות מקצועיות על אבני הכותל המערבי באופן תדיר. הבדיקה האחרונה נערכה בערב חג הפסח האחרון ונמצאה תקינה. הבדיקות מתבצעות פעמיים בשנה על ידי מהנדסים ורשות העתיקות לבדיקת יציבותם וחוזקם של האבנים. מנוף ועליו מהנדסים ואנשי מקצוע מוצב לפני חגי תשרי וחג הפסח וממנו בודקים את תקינות האבנים".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

26
עמוס הנביא
11.08.24

נפילת האבן מהחומה,סימן להתפוררות בתוך העם ו המדינה .חייבים להתעשת כדי לעצור את ההתפוררות, לעבור לאיחוד השורות בעם,עוד לא מאוחר ! שלא יפלו עוד אבנים,שיסמלו את ההתעוררות המוחלטת ?! עם ישראל צריך וחייב לחיות לנצח נצחים ! שתהיה לכולנו גאולה !

הצטרפו אלינו