הערב (ראשון) תגיעה לסיומה האולימפיאדה בפריז 2024, ורגע לפני שהלפיד יעבור לאמריקאים לקראת האולימפיאדה בלוס אנג'לס ב2028, יתקיים הערב טקס סיום חגיגי.

בניגוד לטקס הפתיחה שהתקיים על גדות נהר הסן בו הופיעו בין היתר סלין דיון וליידי גאגא, טקס הסיום יתקיים באצטדיון "סטאד דה פראנס", האצטדיון הגדול בצרפת, שאירח את משחקי הכדורגל, הרוגבי ותחרויות האתלטיקה ומכיל 80 אלף מקומות ישיבה.

את הטקס, שיתחיל בשעה 22:00 שעון ישראל, יביים תומס ג'ולי שביים גם את טקס הפתיחה, והנושא המרכזי יהיה "שיאים". המופע יתקיים על במה ענקית של 2,800 מ"ר, במטרה לחגוג את סיום התחרויות.

לצד המופעים הגדולים שצפויים להיות, יתקיימו גם האירועים המסורתיים של טקסי הסיום האולימפיים, כמו כיבוי הלהבה, מסירת הדגל לוועדה המארגנת של האולימפיאדה הבאה שתתקיים בלוס אנג'לס בעוד 4 שנים ומצעד הספורטאים בו ייקחו חלק המדליסט הישראלי תום ראובני וקפטנית נבחרת ההתעמלות האומנותית רומי פריצקי.

רשימת האמנים שיופיעו בטקס נשמרת בסוד, אך על פי הדיווחים השונים בילי אייליש, סנופ דוג ולהקת הפאנק רוק רד הוט צ'ילי פפרס צפויים לעלות על הבמה הגדולה. גם השחקן טום קרוז צפוי לקחת חלק במופע, ולבצע פעלול גדול שיעביר באופן סמלי את המשחקים לאמריקאים.