בעקבות הטלת הסנקציות על ציבור המתיישבים ביהודה ושומרון, ועדת החוקה התכנסה היום (רביעי) לדיון בנושא.

יו"ר הוועדה ח"כ שמחה רוטמן פנה למשרד המשפטים ואמר: "הסנקציות בצורתן הנוכחית יכולות לעלות לכדי פגיעה בישראל באמצעות חרם. מה אתם עושים כדי שמדינת ישראל תעמוד בחוק יסוד: הלאום, שלפיו על המדינה להגן על מי שנרדף בשל היותו יהודי או אזרח המדינה.

רוטמן המשיך: "האם הוצאתם מכתב שהממשלה בהפרה חוקתית של חוק הלאום? או שיש חוקי יסוד הזוכים ליותר הגנה. חוקי יסוד הם לא רק כשנראה לכם, הם דבר מאוד רציני וכשאזרחי ישראל נרדפים יש לתת מענה".

לדבריו: "הסנקציות הן חלק ממערכה מדינית נגד ישראל ואזרחיה. משרדי הממשלה חייבים להיות פרו-אקטיביים אל מול הרדיפה ועלילות הדם כנגד האזרחים; אני קורא רה"מ לעשות יותר בהתייצבות הברורה נגד הסנקציות".

עוד הוסיף כי: "יש בישראל גופים המעודדים את הפגיעה הזו, ועל משרד הביטחון לאסוף את המידע על פעולות הגופים האלו ועל רשם העמותות לפעול בנושא כדי שיינקטו סנקציות כלפי עמותות הפועלות באופן לא חוקי. עלינו לעמוד יחד מעל לכל ויכוח פוליטי כנגד כל התערבות של מדינה זרה בעניינינו הפנימיים".

ח"כ מתן כהנא שנכח בדיון אמר: "הסנקציות הן פגיעה בריבונות מדינת ישראל ובמערכת המשפט. אסור שתהיה קואליציה ואופוזיציה בעניין הזה, עלינו להיות מאוחדים"

רעות בן חיים מייסדת צו 9 ציינה כי: "ביום הפעלת הסנקציות כל כרטיסי האשראי שלנו נחסמו ללא התראה, הביט, הפייבוקס עם כל הכסף שיש בהם, כולל תרומה לאם חד הורית עם שישה ילדים. הכסף נעול. כל חשבון בנק שלי גם היום וגם בעבר נחקר, אני לא יכולה לתאר לכם את רמת החודרנות לחיי. אני לא מצליחה לבצע שום פעולה. כבעלים של העסק אני לא יכולה להעביר לבעלי את המשכורת או את דמי המילואים לאחר שעשה 180 ימי מילואים".