גורם ביטחוני לסרוגים: פועלים ליצירת קואליציה בהובלת ארה"ב
לאור הצפי לתקיפה איראנית בסוף השבוע הקרוב, בישראל ממשיכים לעמול על בניית קואליציה בינלאומית בהובלת ארה"ב על מנת להתמודד עם האיומים האזוריים

בצל הכוננות הגבוהה נגד המתקפה האיראנית המסתמנת בסוף השבוע, גורם ביטחוני מציין ל'סרוגים' כי, "בישראל פועלים על מנת לייצר שיתופי פעולה עם בנות ברית נגד האיומים האזוריים בהובלת ארה"ב".
בימים האחרונים האמריקאים הציבו 12 ספינות מלחמה במזרח התיכון כשהן עמוסות במערכות יירוט על מנת לפעול כנגד התגובה הצפויה מאיראן, כך על פי הוושינגטון פוסט, הצי כולל את נושאת המטוסים 'USS Theodore Roosevelt' ואת 'Wasp Amphibious Ready Group', הכולל כשלוש ספינות עם למעלה מ-4,000 נחתים ומלחים.
כמו כן מזכיר ההגנה האמריקאי לויד אוסטין הורה על הצבת משחתות וכלי שיט הנושאים עליהם טילים בליסטיים לצורך תקיפה. היום פורסם כי בארה"ב מעריכים כי התקיפה תתרחש ביום חמישי או שישי הקרוב.
בארה"ב מאמינים כי איראן תחכה עד לאחר הפגישה שנערכת היום (ד') של הארגון לשיתוף פעולה איסלמי (OIC), שתיערך בג'דה שבערב הסעודית. איראן יזמה את הפגישה לאחר רצח הנייה. ה-OIC אמר כי הפגישה תתקיים בתגובה ל"זוועות המתמשכות שבוצעו על ידי הכיבוש הישראלי נגד העם הפלסטיני, במיוחד ברצועת עזה".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו