ברקע ההיערכות למתקפה על ישראל מאיראן, גורמים אמריקאים אמרו לעיתון 'וול סטריט ג'ורנל', כי הם מזהים מאז סוף השבוע האחרון היערכות של האיראנים לתקיפה.
על פי הדיווח, בארה"ב מזהים תנועה של משגרי טילים וביצוע תרגילים צבאיים – צעדים שמאותתים כי היא נערכת לבצע מתקפה בימים הקרובים. גורם אמריקני רשמי אמר כי "אנו נערכים להגן על ישראל בדומה למה שעשינו באפריל".
אמש, לאחר דבריו של נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ שטען כי עוד הלילה תתבצע תקיפה של איראן על ישראל, דובר צה"ל תא"ל דניאל הגרי מיהר להרגיע והבהיר: "נוכח הפרסומים בשעה האחרונה והשאלות שהם מעוררים, חשוב להבהיר אין שינוי בהנחיות פיקוד העורף אנחנו עם האצבע על הדופק כל הזמן, ובמידה ויהיה שינוי נעדכן אתכם מיד".
מוקדם יותר אמש, הפרשן הצבאי ניר דבורי אמר כי ממה שהוא שומע, בכירים בישראל לא מכירים דבר בדבר תקיפה נגד ישראל בטווח של 24-48 שעות הקרובות. בנוסף, מפקד פיקוד העורף טען כי אין שום בסיס לשינוי ההנחיות וכי אם יהיה שינוי הם יעדכנו את הציבור.





תגובות
לא תהיה שום תקיפה איראנית. הפרסים לא יצאו למלחמה בשביל עבדים ערבושים חד פעמיים. הם יזרקו אותם מתחת לאוטובוס בדיוק כמו שנתניה דוחף את מדינת ישראל מתחת לאוטובוס למען שרידתו האישית
לגבי האיראנים אולי אתה צודק לגבי ביבי אתה טועה טעות חמורה זה המנהיג היחידי שמסוגל ויכול ועושה את הבלתי אפשרי לתמרן את ארה"ב ואת העולם כולו לשמור על ביטחון המדינה ולנצח את המלחמה הזאת כולל שיחרור כל החטופים . למרות שאתה שונא אותו שנאת חינם זה המצב
כמה קל להשמיץ אתה לא רק מגזים אתה טועה ממש שטויו
פעם אחר פעם אנו נופלים בפח שהאיראנים( ממציאי השחמט) טומנים לנו ולעולם המערבי מאיימים מכניסים את כולם ללחץ כולם מתארגנים נגד המתח הורס את כולם עד שלראשון נמאס והוא מכריז על חזל"ש בעקבותיו הולכים כולם ואו אז לאיראנים תהיה הזדמנות לתקוף בינתיים הם מתארגנים מבצרים יותר את המיגננות שלהם כי יהירות היהודים מכריזה על תגובה קשה . כרגיל
בצהל אסור לומר יוזמה. ניצחון. אסור
גם הם לא ששים אלי קרב. הם יודעים מהן היכולות שלנו, ויש לנו כאילו. תהיה תגובה מצידם, ללא ספק, אך מרוסנת ואחראית. לא צריך לדאוג, בורא עולם אבא שלנו אתנו בשדה הקרב. מי יכול נגדו? ישתבח שמו לעד.