לקראת הכרעה: קמלה האריס, המועמדת המסתמנת של המפלגה הדמוקרטית בבחירות לנשיאות, צפויה להודיע מחר (שלישי) על המועמד שלה לתפקיד סגן הנשיא. לפי הדיווח שפורסם הערב ברשת רויטרס, האריס קיימה בימים האחרונים ראיונות עם המועמדים האפשריים – וצמצמה את הרשימה לשני מועמדים סופיים.

על פי הדיווח, שני המועמדים הסופיים שביניהם האריס מתלבטת הם מושלי מדינות – מושל פנסילבניה ג'וש שפירו, ומושל מדינת מינסוטה טים וולץ. עוד נאמר כי האריס ראיינה גם מועמדים נוספים, ביניהם הסנאטור מאריזונה מארק קלי, שר התחבורה האמריקני פיט בוטיג'ג', מושל מדינת קנטאקי אנדי באשיר ומושל מדינת אילינוי ג'יי ביפריצקר, אך ככל הנראה החליטה שלא תבחר בהם כמועמדים.

ג'וש שפירו (צילום: ZB photos\שאטרסטוק)

ג'וש שפירו היהודי שימש כתובע הכללי של מדינת פנסילבניה במשך 8 שנים, וב-2022 נבחר כמושל המדינה. הוא נתפס כתומך מובהק של ישראל, כשהתבטא פעמים רבות נגד חמאס במהלך חודשי המלחמה בעזה ואף אמר כי "לישראל יש לא רק זכות, אלא גם אחריות להעיף את חמאס והטרור שהיא מקדמת מהמזרח התיכון".

מושל מינסוטה טים וולץ (צילום: רבקה זמנסקי\שאטרסטוק)

טים וולץ החל את הקריירה הפוליטית שלו כחבר בית הנבחרים, שם ייצק את מדינת מינסוטה במשך 12 שנה. ב-2019 נבחר כמושל המדינה, כשבמהלך כהונתו התמודד עם משבר הקורונה והמחאות האלימות סביב מותו של ג'ורג' פלויד במיניאפוליס.