בעוד מספר דקות ייפתחו 600 הקלפיות ב – 115 אתרי הצבעה ברחבי הארץ, בהם יצביעו קרוב ל – 100,000 מתפקדי המפלגה את הרשימה שתתמודד לכנסת ה – 20 בעוד פחות משלושה חודשים.

על פי תקנון המפלגה כל חבר יצטרך לסמן 11 שמות מתוך 38 הנציגים המתמודדים ברשימה הארצית. בנוסף חברי המפלגה יבחרו היום גם  נציג נוסף מבין 32 המועמדים במחוזות, כל אחד על פי מחוז הבחירה שלו, כאשר לצורך העניין מי שמתגורר במחוז הדרום אינו רשאי להשתתף בהצבעה על נציגי המחוזות האחרים.

נראה כי בניגוד לשנים קודמות השנה הסיקו מסקנות בליכוד בכל הנוגע לדילים שאופיינו בעיקר על ידי מתפקדים שהגיעו לקלפיות עם טפסים מוכנים, כדי להקשות על קיומם של "דילים" בין המועמדים, יתבקשו המתפקדים למלא את הטפסים בכתב יד, ולא לבוא עם טפסים שכבר הודפסו בבית.

מלבד בחירת חברי הרשימה ומיקומם, חברי המפלגה יצטרכו לבחור גם את יו"ר המפלגה כאשר המועמדים הם ראש הממשלה ויו"ר התמועה הנוכחי, בנימין נתניהו וחבר הכנסת, דני דנון.

בניגוד לבחירת הרשימה שם צפויות לנו דרמות של ממש בקרב זה לא צפויות הפתעות של ממש, ועל פי כל ההערכות נתניהו ייבחר בקלות לכהונה נוספת.

 

אמש פנה נתניהו לחברי הליכוד ואמר: "אני פונה אליכם פניה אישית ופומבית. אני מבקש מכם, ברגע המכריע, לכו להצביע. הבחירות הכלליות הן באמת רגע מכריע למדינת ישראל. חשוב שנגיע לבחירות הכלליות מאוחדים ומלוכדים כאיש אחד".

בנוסף, מתפקדי המפלגה ישלשלו פתק נוסף ובו יחליטו אם לתת ליו"ר המפלגה את האפשרות לשריין שני מועמדים מטעמו. אם המתפקדים יצביעו בעד ההצעה, יצטרך יו"ר המפלגה הבא להציג את שני המועמדים בפני מזכירות המפלגה, שתידרש לאשר את הבחירה – מה שמבטיח שהליך השריון יהיה מסורבל ומורכב.

על רקע פתיחת הקלפיות במפלגת השלטון קיים חשש גדול בעקבות התרחיש לפיו בין ח"כ אחד לשלושה צפויים למצוא את עצמם מחוץ לרשימת המפלגה בבחירות הקרובות לכנסת, כך מדווח הבוקר העיתון 'ישראל היום'.