ברקע ההיערכות לתקיפה של איראן בישראל, ובעקבות ההצהרה המרוככת של איראן, כלי תקשורת בארצות הברית מדווחים על מסר דרמטי שישראל העבירה לאיראן דרך מדינה אירופאית, שיכול ללמד אולי על הסיבה בגינה איראן מעכבת את המתקפה שלה ואף פרסמה מוקדם יותר היום הודעה מרוככת לפיה התגובה שלה לא תחרוג מהחוק הבינלאומי.

על פי הדיווח, ישראל העבירה לטהראן מסר דרך צד שלישי, לפיו כל התקפה על אזרחים ישראלים תגרום להרס מיידי ומוחלט של כל מתקני הגרעין של איראן.

לאחר ההיערכות הגבוהה והמסרים מצד ארה"ב, באיראן החליטו להפחית את האיומים ומסרו: "נגיב בהתאם לחוק הבינלאומי".

דובר משרד החוץ האיראני נאסר כנעאני מסר הבוקר: "חיסול הנייה מפר את החוקים הבינלאומיים. אנחנו לא שואפים להגביר את ההסלמה, אבל להעניש את ישראל זה הכרחי. כך נמנע אי-יציבות בהמשך".

לדבריו: "לטהרן זכות להרתיע את ישראל ולהפסיק את פשעיה. נקטנו בצעדים המשפטיים והפוליטיים ואנחנו מצפים ממועצת הביטחון לנקוט עמדה. הפעלנו את כל המאמצים הדיפלומטיים שלנו כדי לעצור את המלחמה. תגובתנו תהיה במסגרת החוקים וההבנות הבינלאומיות".