מבזקים
סרוגים

צה"ל: תקפנו את האחראי לרצח הילדים במג'דל שמס

"צה״ל תקף באופן ממוקד בביירות את המפקד האחראי לרצח הילדים במג׳דל שמס והרג אזרחים ישראלים רבים", נאמר בהודעת דובר צה"ל. למרות החשש לתגובה, אין הנחיות מיוחדות בעורף

כ"ד תמוז התשפ"ד
צה"ל: תקפנו את האחראי לרצח הילדים במג'דל שמס

ישראל במלחמה. צה"ל לוקח אחריות על החיסול הממוקד בביירות.

"צה״ל תקף באופן ממוקד בביירות את המפקד האחראי לרצח הילדים במג׳דל שמס והרג אזרחים ישראלים רבים", נאמר בהודעת דובר צה"ל.

המשמעויות של חיסול כזה, הן בדרך כלל תגובה של חיזבאללה. ובצה"ל אומרים: "בשלב זה, אין שינוי בהנחיות פיקוד העורף. במידה ויהיו שינויים נעדכן".

על פי העדויות מהקרקע, פיצוץ עוצמתי הרעיד את הבירה הלבנונית כאשר מטרת התקיפה הייתה ככל הנראה בניין בלב שכונת הדאחייה, האזור השיעי בו מתגוררים בכירי חיזבאללה. האזור לא הותקף מאז מלחמת לבנון השנייה. גם העיר ביירות כולה, הותקפה פעם אחת – בחיסול בכיר חמאס סאלח אל ערורי, לפני יותר מחצי שנה.

ביירות חיזבאללה ישראל במלחמה מג'דל שמס