מספר שעות לאחר שהמשטרה הצבאית עצרה לוחמים בחשד להתעללות במחבל, הערב (שני) נחשף כי המחבל אותו טוענים בפרקליטות כי הותקף, הוא מחבל בכיר בדרגת מ"פ ממחנה הפליטים ג'באליה שבמרכז רצועת עזה.

המחבל התנגד, תקף ונשך את הלוחמים

על פי ארגון חוננו האירוע המדובר התרחש לפני כחודש, כאשר המ"פ בג'באליה, הועבר באותו יום מכלא עופר לשדה תימן, ככל הנראה בעקבות אירוע מרד שהוא היה חלק ממנו בכלא עופר. ביום המעבר וכחלק מהנוהל הרגיל, הלוחמים מצוות 100, עשו עליו חיפוש גופני. במהלך החיפוש מחבל הנוח'בה התנגד והחל לתקוף ולנשוך את הלוחמים. אחד מהלוחמים אף נפגע מהתקיפה. היום, כחודש לאחר האירוע נעצרו 9 מהלוחמים בשדה תימן בחשד לתקיפת המחבל.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

הפשיטה של מצ"ח על שדה תימן

עורכי הדין של הלוחמים: "מנעו ממנו לגשת אליהם במשך שעתיים"

עו"ד עדי קידר ועו"ד נתי רום מארגון חוננו מייצגים מספר מהלוחמים, עורכי הדין הגיעו היום בשעות אחה"צ לבסיס מצ"ח בבית ליד בלייצג את העצורים, לאחר שזומנו בידי החיילים והמשפחות. לדברי עורכי הדין מצ"ח והפרקליטות הצבאית מנעו במשך למעלה משעתיים מהלוחמים ייצוג משפטי והפגישה עם עורכי הדין נמנעה. לאחר מעל שעתיים פגשו עורכי הדין 3 מהעצורים.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

עו"ד נתי רום (צילום: ארגון חוננו)

עו"ד עדי קידר מארגון חוננו מסר "בושה, בושה, בושה. אני בדרכי לחיילים שנעצרו, כקצין מילואים עד לאחרונה במשך מעל 25 שנה, אני מתבייש היום, ובכלל בתקופה האחרונה. מידי יום אני מייעץ לטובי חיילנו, שעזבו את משפחתם ויצאו לשרת את המדינה בשעת מלחמה, ומוצאים עצמם בחדרי החקירות, מישהו בפרקליטות הצבאית איבד את זה. אנחנו נדרוש את שיחרורם כבר היום".

עו"ד נתי רום מחוננו הוסיף: "הדבר הזה אסור שיעשה, ודאי לא בצורה בה נעשה, אנו מקווים כי כל הלוחמים ישוחררו לאלתר".