ניצב אבשלום פלד, שהיה מועמד של השר לביטחון לאומי לתפקיד מפכ"ל המשטרה, הודיע היום (שני) כי הוא הסיר את מועמדתו מההתמודדות לתפקיד.
פלד: "הנכון ביותר עבורי ועבור הארגון"
במכתב ששלח לשר בן גביר, הודה פלד על האמון שנתן בו השר והסביר את החלטתו: "לאחר שזומנתי פעמיים להופיע בפני הוועדה המייעצת, ומכיוון שהופעות אלה לא הביאו להחלטה, ובהתחשב בכך שזומנתי להופעה נוספת, החלטתי כי הנכון ביותר בעבורי ויותר בעבור הארגון הוא להסיר את מועמדותי".

פלד הוסיף וציין: "החלטה זו אינה קלה עבורי, אך לאחר התייעצות ומחשבה מעמיקה, הגעתי למסקנה כי זהו הצעד הנכון המתאים ביותר עבורי ובעבור הארגון בנסיבות העניין". הניצב הדגיש: "למרות ההחלטה הקשה, אמשיך להוביל את משטרת ישראל ולשרת אותה נאמנה עד למינוי מפכ"ל קבע. אעביר את המקל באופן מסודר ואחראי, תוך שיתוף פעולה מלא עם המערכת".
בן גביר: "חיפשו אותו משום שאני זה שבחרתי אותו"
בן גביר האשים את היועמ"שיית גלי בהרב מיארה, בסיכול המועמדות ותקף: "מהרגע הראשון היועצת המשפטית לממשלה והוועדה למינוי בכירים חיפשו את ניצב פלד, משום שמי שבחר בו לתפקיד המפכ"ל הוא השר בן גביר. ניצב פלד נקי מכל רבב, וכאשר קודם בעבר בתפקידיו במשטרה לא נטען נגדו דבר. כך נראה סיכול ממוקד של מועמד לתפקיד המפכ"ל, בידי פקידה שלא נבחרה בידי איש, ופועלת להצרת צעדיי מהיום הראשון בו אני מכהן בתפקיד".

בן גביר הוסיף ואמר: "אני מבקש להודות לניצב פלד על שירות כל כך משמעותי למען עם ישראל. ניצב פלד שירת את מדינת ישראל 40 שנה, ועם ישראל חייב לו רבות. אני מודה לניצב פלד שנענה לבקשתי להגיש את מועמדתו כמפכ"ל המשטרה ומאחל לו הצלחה בהמשך הדרך".
מיד לאחר מכן הודיע בן גביר, כי במקומו של פלד, בכוונתו להגיש לוועדה למינוי בכירים את מועמדתו של מפקד מחוז חוף, ניצב דניאל (דני) לוי, לתפקיד המפקח הכללי של משטרת ישראל. הגשת המינוי מגיעה בעקבות הסרת מועמדותו של אבשלום פלד לתפקיד.
מה דעתך בנושא?
3 תגובות
0 דיונים
אליהו
השליט הכול יכול במדינה הוא בג"צ וביתר שאת בממשלת ימין מלא. נתניהו, אם אתה מפחד לשלוט, נא פנה מקומך.
17:38 29.07.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שירי מנתניה
כל הכבוד, עשה את המעשה נכון ומתבקש, היות שה"שר" לא מסוגל לקחת החלטות נכונות ותקינות, אז יפה שהניצב לוקח את ההחלטה במקום השר. איש שהוקלט מציע שוחד לראש המועצה תמורת אישור...
כל הכבוד, עשה את המעשה נכון ומתבקש, היות שה"שר" לא מסוגל לקחת החלטות נכונות ותקינות, אז יפה שהניצב לוקח את ההחלטה במקום השר. איש שהוקלט מציע שוחד לראש המועצה תמורת אישור חריגות בניה, אינו אמור להיות מפכ"ל.
המשך 17:10 29.07.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אזזן
שירת 40 שנה
16:57 29.07.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר