מיד אחרי הטבח הנוראי בצפון, בו נרצחו 12 ילדים ונערים ביישוב הדרוזי מג'דל שאמס, הודיעה ישראל כי נחצו כל הקווים האדומים מצד חיזבאללה וכי בכוונתה של ישראל להגיב בצורה קשה מאוד. עם זאת, יממה אחרי האירוע הקשה, הקולות נשמעים אחרת כשהבולט שבהם הוא הרצון להגיב אך לא במידה שתגרור את ישראל למלחמה כוללת.

על פי הדיווח של אמיר בוחבוט באתר 'וואלה', בצה"ל מתבלטים האם להרחיב את התגובה גם לעבר יעדים בביירות. החשש הוא שתקיפה בביירות תביא את חיזבאללה לתקוף את תל אביב וערים במרכז הארץ.

דילמה נוספת שתובא לפתחו של הרמטכ"ל בדיון שייערך הערב, היא האם צה"ל ערוץ מבחינת כוח אדם לפתוח במלחמה כוללת בהתראה קצרה, כשכל כובד משקלו של הצבא מושקע בעזה.

בישראל גם מתלבטים האם לתקוף תשתיות של ממשלת לבנון, ולהכריז כי אין הבדל בין ארגון הטרור חיזבאללה לממשלה. ההשלכה של מהלך כזה עשויה לגרום לחיזבאללה לצאת במתקפה נגד תשתיות ויעדים אסטרטגיים בישראל, מה שעלול להשפיע קשות על התנהלות המשק הישראלי והכלכלה הישראלית.