בסמטאות רחביה בירושלים קם לו בשבוע שעבר מקום חדש, שאמנם נושא את השם של בית הקפה הפופולרי "לנדוור", אך הוא בעצם קיבל שם חדש: מסעדת ביסטרו. לצד מנות חדשות שלא מופיעות בתפריט המוכר של לנדוור, הביסטרו החדש לקח חלק מהמנות שאנחנו מכירים מבית הקפה, אך עם שינוי שיתאים לאווירה החדשה שהרשת מנסה ליצור.

בניסיון להבדיל את עצמה מ'סתם עוד בית קפה', רשת לנדוור החלה במהלך של שינוי הסניפים שלה והתאמתם לאווירה של "מסעדה", עם תפריטים מוקפדים והתאמות לכל שעות היום והערב. הגענו לסניף החדש בירושלים כדי לראות את השינויים החדשים, ויצאנו שבעים ושמחים.

את התפריט החדש של המסעדה יצר השף תומר עמדי (בן דוד של), שהגיע ללנדוור אחרי מספר שנים בהם ניהל את אחת המסעדות של קבוצת 'מחניודה' בלונדון, כשמאחוריו רזומה מרשים של מסעדות נחשבות גם בארץ.

עמדי (קרדיט: איתמר גינזבורג)

תפריט הערב של המקום כולל מגוון רחב של מנות, אבל לא רחב מספיק בשביל שתוכלו להיאבד ולא להחליט מה להזמין, ומנגד גם מספיק מגוון כדי שתוכלו למצוא את המנה שאתם אוהבים.

ראשונות

מבין המנות הראשונות ניסינו את אצבעות החלומי הפריכות, שעטופות בפירורי פנקו והגיעו יחד עם מטבל איולי עגבניות. במבט ראשון המנה נראית קטנה מעט כיוון שהיא מוגשת בצלחת שקצת גדולה עליה, אבל זה לא מפריע לטעם המתוק של הגבינה והטיגון לפתוח לנו את התאבון.

עיקריות

על פי ההמלצה של השף (שרשומה בתפריט) הזמנו את פיצת האולטרה איטלקית, שמוגשת עם עלי בזיליקום טריים ומעליהם פרמזן. לטענתו של עמדי, הכנסת העלים הטריים בין שכבות הגבינה יוצרות טעם מיוחד בפה.

כידוע, בפיצה אין ממש איך לטעות, והשילוב של העלים הטריים אכן מוסיף טעם מיוחד, אבל העומס שלהם על הפיצה קצת מוציא מאיזון את הטעמים המוכרים של הבצק, רוטב העגבניות והגבינה שאנחנו כל כך אוהבים.

לצד הפיצה ניסינו גם את מנת הפיש אנד צ'יפס, לאוהבי הדג הקלאסיים שלא רוצים לטעות. המנה הגיעה מרשימה בהחלט, עם כמות מכובדת של דגים וצ'יפס והרגשנו שהלכנו על הבטוח.

בנוסף, כיאה למסעדה חלבית, היינו חייבים לנסות גם מנה מעולם הפסטה, והזמנו את הרביולי מסקרפונה. הבצק הממולא בקרם אכן טעים, מיוחד ושונה ממנות רביולי אחרות שיצא לנו לטעום, אבל המנה מעט כבדה, לכן לא מומלץ לקחת אותה אם אתם מתכננים לאכול מנות עיקריות נוספות.

קינוח

על פי המלצת השף לקחנו את עוגת השוקולד האיטלקית (שנקראת כך בגלל שהיא ללא קמח כי ככה האיטלקים מכינים). העוגה הגיעה כשמעליה שברי מרנג קקאו פריכים, לצד גלידת שמנת וניל. בעוגת שוקולד אין מה לטעות, ולמרות שהיינו מפוצצים מכל האוכל, לקינוחים יש קיבה נפרדת ומיוחדת, והעוגה המתוקה עם הטוויסט המגניב של המרנג סגרה לנו את הארוחה הנהדרת.

שתיה

לצד השינויים שלנדוור עוברת, ההחלטה להכניס קוקטיילים לתפריט הערב הייתה מעולה ומשרה על המקום אווירה קלילה וכיפית. בגזרת האלכוהול ניסינו את מרגריטת האננס, שהייתה רעננה ונהדרת, ואיתה גם טעמנו שייק פירות קלאסי, שתוכלו להרכיב מפירות שונים לבחירתם.

העיצוב של המקום, גם מבפנים וגם במרפסת הקסומה שבחוץ, מראה כי השינויים שלנדוור עוברת מבית קפה למסעדה הולכים לכיוון הנכון, ויחד עם התפריט הטעים זה בהחלט עשה חשק לחזור אליו. עכשיו נצטרך לנסות גם את תפריט הבוקר.

הביסטרו כשר למהדרין וממוקם בבן מימון 1, ממש על השדרה. שעות פעילות: ימים א’-ה’ בשעות 08:30 עד 22:00, יום ו’ בשעות 08:30 עד 13:30.