מבזקים
סרוגים
הטבח במג'דל שאמס

דובר צה"ל: "הופעלה התראה מיידית קצרה מדי"

דובר צה"ל תת אלוף דניאל הגרי נושא הצהרה בהולה לתקשורת, כתוצאה מהאירוע החריג והקשה במג'דל שמס בו נפגעו ונהרגו ילדים ונערים רבים בנפילת רקטת חיזבאללה

דובר צה"ל: "הופעלה התראה מיידית קצרה מדי"
דובר צה"ל: "הופעלה התראה מיידית קצרה מדי" צילום: צילום מסך מתוך סרטון

דובר צה"ל, תת אלוף דניאל הגרי נושא הצהרה מיוחדת לתקשורת לאחר נפילת הרקטה הקטלנית במג'דל שמס, שרצחה 10 נערים.

דובר צה"ל פתח את דבריו וחשף: "ההרוגים כולם ילדים בגילאי 10 עד 20, אנו משתתפים בצער המשפחות ומחבקים את העדה הדרוזית, מתחקיר ראשוני עולה כי הופעלה התראה מידית קצרה מדי מהתחקיר של חיל האוויר מדובר ברקטה אחת בודדת".

בנוסף הסביר דובר צה"ל כי: "בשעות האחרונות שר הביטחון והרמטכ"ל מקיימים הערכות מצב עם ראש המוסד והשב"כ, נכון לשעה זו אין שינוי בהנחיות פיקוד העורף".

לאחר מכן תקף דובר צה"ל את חיזבאללה והאשים: "בשעה האחרונה חיזבאללה משקר ומכחיש את אחריותו לאירוע, המודיעין שלנו ברור , החיזבאללה נושא באחריות להרג ילדים חפים מפשע זה אירוע חמור מאוד ונפעל בהתאם".

על פי דובר צה"ל: "זה אירוע חמור מאוד, אסון קשה האירוע הכי חמור בפגיעת אזרחים מאז ה7.10. נקבל את ההחלטות יחד עם הדרג המדיני ונפעל בהתאם".

דובר צה"ל הגרי חזר על דבריו גם באנגלית, במסר לעולם, והתחייב כי יהיה מחיר כבד לפעולת חיזבאללה.

דובר צה"ל הרוגים חיזבאללה ילדים מג'דל שאמס נערים נפילה רקטות