צה"ל חושף: הכלי החדש והעוצמתי של חיל הים
שתי נחתות אמריקאיות חדשות נקלטו בחיל הים בטקס מיוחד במעמד שר הביטחון, כלים חדשים אלה צפויים לספק יכולות לחיל הים שלא החזיק בהן בעבר

שתי נחתות החדשות של חיל הים, אח״י נחשון ואח״י קוממיות, נקלטו הערב בישראל בטקס חגיגי לאחר שהשלימו הפלגה בת 3 שבועות מארצות הברית.
שתי הנחתות שנקלטו השבוע בבסיס חיל הים באשדוד, יהוו את הבסיס לשייטת הנחתות החדשה שתפעל תחת פלגה ייעודית בבסיס הדרומי. שתי האוניות מסוג LSV (ראשי תיבות ל"כלי שיט תמיכה לוגיסטי") נבנו במספנות הצבאיות של ארצות הברית ונקלטו כעת באופן מלא בישראל.

פרטי הספינה, דובר צה"ל.
שר הביטחון מסר בטקס: "על מנת לאפשר עליונות אזורית ולהבטיח את יכולתה של ישראל לעמוד על הגנתה בכל זירה לה תידרש, אנו ממשיכים ומרחיבים את מגוון הכלים העומדים לרשותנושתי הנחתות החדשות אותן אנו קולטים מהוות ביטוי מוחשי נוסף למאמץ זה: כלים המחדשים יכולת מבצעית חשובה עם יכולות משופרות.למפקדים והלוחמים, המקבלים לידם את הנחתות, תחת ידיכם הנחתות יהפכו מבצעיות ויאפשרו לצה״ל לפעול בגמישות וביצירתיות. אני בטוח כי תמשיכו לעשות כל שנדרש עבור הצלחתו של המהלך הפותח אופקים חדשים בפני זרוע הים, צה״ל ומדינת ישראל".
גם מפקד חיל הים עצמו התרגש לרגל קבלת הכלים החדשים והסביר: "זהו ערב היסטורי. ערב משמעותי מאוד, מרגש ויחד עם זאת מורכב. בשעת מלחמה, כל כך צודקת, בעוד פנינו צופים אל גבול לבנון, אל רצועת עזה, וגם אל מרחבים רחוקים הרבה יותר, והשבוע הוא דוגמא לכך – אנו מתעצמים. הגעת הנחתות היא המשך טבעי למהלך ארוך שנים של התעצמות ובניין כח, של עשייה מבצעית, יצירתית ונועזת. ספינות הקוממיות והנחשון, יפתחו לצה״ל דלתות חדשות, תרתי משמע. הן ירחיבו עבורנו אופקים חדשים ויאפשרו לנו פעולות מבצעיות המותאמות לצורך המבצעי ולאתגרי העתיד בזירה הימית של מדינת ישראל".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו