כבר למעלה משני עשורים שהדמות הצהובה והחייכנית 'בובספוג מכנסמרובע' מככבת על מסכי הטלוויזיה ברחבי העולם, אבל השבוע חשף טום קני, המדבב האמריקאי של הדמות, פרט מעניין ומיוחד על כוכב תוכנית האנימציה.

בפאנל במסגרת כנס 'מוטור סיטי קומיקון' בדטריוט בהשתתפו, סיפר המדבב כי במשך שנים אנשים אוטיסטים רבים הזדהו עם הדמות המצוירת הצהובה, ובעקבות שאלת מעריץ על הרצף חשף כי גם בובספוג הוא אוטיסט.

"אדם על הספקטרום ניגש אלי ואמר, 'יש לי שאלה בשבילך, טום קני. האם בובספוג הוא אוטיסט?'" שיתף המדבב ונזכר שענה 'כמובן!' ואז המשיך: "אמרתי, 'אתה יודע מה? זה כוח העל שלו, כמו שזה כוח העל שלך'". בעקבות הצהרתו של קני הקהל פרץ בתשואות ועודד את השחקן.

קני מדובב את דמותו של בובספוג מאז תחילת שידורי התוכנית, והוא נשוי לג'יל טלי, שמדבבת לצידו בסדרה את דמותה של קארן, אשתו של פלנקטון.