במערכת הביטחון מעריכים היום (רביעי) כי הצבת סנסורים תת־קרקעיים לגילוי מנהרות בציר פילדלפי תארך לא יותר משבועות בודדים עד חודשיים. הסנסורים הם טכנולוגיה ישראלית ייחודית, שגרסה שלהם מותקנת גם במכשול התת־קרקעי שהקימה ישראל סביב רצועת עזה בשנים האחרונות, כך דווח בישראל היום.

אותם בכירי מערכת הביטחון טוענים כי ניתן להסתפק בהצבת הסנסורים האלו כדי לגלות חפירת מנהרות חדשות, ואין הכרח לחפור עשרות קילומטרים בתוך האדמה ולצקת לתוכה קיר תת־קרקעי בדומה לזה שהוצב בגבול ישראל־עזה. בעקבות כך, נכון לרגע זה במערכת הביטחון זנחו את התוכנית להקים קיר תת־קרקעי בין ישראל למצרים.

בנוסף, במקרה של הצבת סנסורים בלבד העלויות יהיו נמוכות יותר, וחשוב מכך – משך הזמן הנדרש להצבת הסנסורים יהיה קצר משמעותית.

ארה"ב תממן את עלות הסנסורים והצבתם. בשלב ראשון היא כבר הקצתה 50 מיליון דולר מתוך תקציב של 500 מיליון דולר למהלך, שבהם ניתן יהיה להשתמש באופן מיידי לטובת העניין. על פי התוכנית, למרות שלא ישראל היא שתציב או תממן את הסנסורים, המידע יועבר אליה, כך שתוכל לעקוב אחר חפירת מנהרות חדשות מרפיח העזתית לשטח מצרים.