ח"כ קטי שטרית פנתה בפנייה דחופה לכנס ועדה בנושא הפרקליטות שקבעה כי האימרה "בדם ואש נפדה את פלסטין" איננה הסתה, זאת בניגוד לדעת המשטרה.

לפני כשבוע התקיימה הפגנה של סטודנטים מתא חד"ש באוניברסיטת תל אביב בה קראו את הקריאה "בדם ואש", משטרת ישראל פנתה בדחיפות לפרקליטות המדינה על מנת לפתוח בחקירה נגד אותם סטודנטים.

הבקשה לחקירה כללה גם בקשה אישית של הממ"ז ניצב פרץ עמר לחקור את המקרה אך הפרקליטות קבעה כי לא יינתן אישור למשטרה לחקור את הסטודנטים בגין חשד לעבירה חמורה.

"בחודש שעבר", ציינה במכתבה ח"כ קטי שטרית, "התקיימו הפגנות באוניברסיטה העברית עם קריאות "בדם ואש נפדה את פלסטין", גם במקרה הזה לא נעצר ולא נחקר אף מפגין זאת למרות שקריאה כזו מהווה הסתה ורצח של יהודים" כך ציינה.

בעקבות סירוב הפרקליטות ביקשה ח"כ לכנס את הוועדה על מנת לקרוא לפרקליטות לחזור בה מהסירוב ולפעול בנושא.