שר החוץ ישראל כ"ץ התייחס לחתימת ההסכם בין חמאס לפת"ח בוועידה שנערכה בסין ואמר: "אבו מאזן מחבק את מרצחי ואנסי החמאס וחושף את פניו האמיתיות".

לדברי כ"ץ: "חמאס ופת"ח חתמו בסין על הסכם לשליטה משותפת בעזה אחרי המלחמה. במקום להתנער מהטרור, אבו מאזן מחבק את מרצחי ואנסי החמאס וחושף את פניו האמיתיות. בפועל זה לא יקרה כי שלטון החמאס ירוסק ואבו מאזן יוכל להשקיף על עזה מרחוק. ביטחון ישראל יישאר אך ורק בידי ישראל."

יו"ר הציונות הדתית, שר האוצר בצלאל סמוטריץ' התייחס גם הוא להסכם וכתב: "ובידיים שלהם אתם רוצים שנפקיד את הביטחון שלנו ביום שאחרי בעזה וביהודה ושומרון?!"

מוקדם יותר הבוקר דיווחה התקשורת הממלכתית בסין, כי חמאס ופת"ח שנפגשים בימים האחרונים בבייג'ינג, הגיעו להסכם על "ממשלת פיוס לאומי" שתשלוט ברצועת עזה אחרי המלחמה. על פי הדיווח, בין הפלגים הללו, נמצאים גם חמאס ופתח – שבכיריהם השתתפו בפסגה גם כן.

הרשות כמובן ממהרת לצנן את ההתלהבות, וטוענת כי על אף ההסכמה לכאורה, חמאס לא מתכוון לוותר על השלטון בעזה שאחרי המלחמה. עבור סין, אירוח הפסגה מהווה הזדמנות נוספת לסמן את עצמה כמתווכת בזמן קריטי, במהלך משבר במזרח התיכון שמעסיק את העולם כולו. לסין ישנם קשרי ידידות עם מנהיגים פלסטינים, בהם יו"ר הרשות הפלסטינים אבו מאזן, שביקש בסין חמש פעמים בשנותיו בתפקיד.